Samfundsfag
0   2252

Flygtninge på skoleskemaet

Et af sommerens dominerende emner i medierne har været flygtninge, der kommer til Europa. Nu kan samfundsfagslærerne kvit og frit få et helt nyt undervisningsmateriale, der tager fat på netop dette emne.

"Vi har valgt at tage udgangspunkt i tre unge mænds personlige historier om at være flygtning i Danmark, fortæller Matilde Lykke, som har været med til at tilrettelægge undervisningshæftet "Når unge må flygte".

"Det har vi gjort for at give et andet perspektiv på problematikken end den, man for i nyhederne, hvor den enkelte flygtnings historie som regel må vige for politikere, som udtaler sig om de seneste tal og statistikker", tilføjer hun.

De tre unge mænd er Erfan, Gracias og Hussein fra henholdsvis Afghanistan, Congo og Syrien. Men udgangspunkt i deres historier kommer hæftet ind på blandt andet flygtningekonventionen, kvoteflygtninge, menneskesmugling og det danske asylsystem.

Hæftet "Når unge må flygte" er udgivet af DFUNK, en ungdomsorganisation, der arbejder for at forbedre flygtninges vilkår. DFUNK formidler også kontakt til unge med flygtningebaggrund, som kan komme på din skole og fortælle deres personlige historie. 

Artiklen fortsætter under banneret

Hæftet er gratis, dog skal modtager betale for forsendelsen. En pdf-udgave kan downloades gratis på DFUNK's hjemmeside sammen med en kort lærervejledning. Følg linket til højre for artiklen.

Folkeskolen.dk vil snarest muligt bringe en anmeldelse af hæftet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.399 andre er allerede tilmeldt

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
696 andre er allerede tilmeldt