Antorini bliver formand for Uddannelses-udvalget

Folketingets udvalg er nu nedsat. Tidligere undervisningsminister Christine Antorini (S) bliver formand for Uddannelses- og forskningsudvalget og får sin eksmand Henrik Dahl (LA) som næstformand. Pernille Rosenkrantz-Theil bliver formand for Børne- og Undervisningsudvalget med Alex Ahrendtsen (DF) som næstformand.

Publiceret Senest opdateret

BØRNE- OG UNDERVISNINGSORDFØRERE: 

Venstre: Anni Matthiesen

Konservative: Mai Mercado

Socialdemokraterne: Annette Lind

Liberal Alliance: Merete Riisager

Dansk Folkeparti: Alex Ahrendtsen

Enhedslisten: Jakob Sølvhøj

Alternativet: Roger Matthisen

Radikale: Marianne Jelved

SF: Jacob Mark

UDDANNELSES- OG FORSKNINGSORDFØRERE:

Venstre: Anni Matthiesen

Konservative: Mai Mercado

Socialdemokraterne: Mette Reissmann

Liberal Alliance: Merete Riisager

Dansk Folkeparti: Jens Henrik Thulesen Dahl

Enhedslisten: Eva Flyvholm

Radikale: Ida Auken

SF: Jacob Mark 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børne- og undervisningsudvalget får 29 medlemmer, hvoraf fire er tidligere lærere - Annette Lind og Erik Christensen fra Socialdemokratiet, Marianne Jelved fra De Radikale og Peter Juel Jensen fra Venstre.

Færre lærere i Folketinget efter dette valg

Formand bliver den socialdemokratiske Pernille Rosenkrantz-Theil, som tidligere har markeret sig kraftigt på folkeskoleområdet. Blandt andet forlod Enhedslisten med hende i front forhandlingerne om et nyt skoleforlig i 2002.

Enhedslisten følger KrF ud af skoleforhandlinger

Næstformand bliver Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti, som har været partiets børne- og undervisningsordfører siden 2011, og som blandt andet har været meget kritisk over for inklusionen. 

Dansk Folkeparti: Inklusionsproblem er ikke løst godt nok

Uddannelses- og forskningsudvalget får den afgående undervisningsminister Christine Antorini (S) som formand, og næstformanden bliver hendes eksmand sociolog Henrik Dahl fra Liberal Alliance, som er ny i Folketinget. 

Partierne har også valgt nye ordførere: