Fælles mål
0   1900

Fælles Mål 2015: Arbejdstiden er den største udfordring

Tillidsrepræsentant på Utterslev Skole Thomas Ziegler Larsen oplever, at skolen og lærerne er kommet godt i gang med at arbejde med de nye Fælles Mål og læringsmålstyring. Men folkeskolereformens lange skoledag og Lov 409’s høje undervisningstimetal spænder ben for arbejdet, fordi det er blevet rigtig svært at finde tid i skemaet til, at årgangsteamene kan mødes og forberede sig i fællesskab.

Ligesom ledelsen sætter lærerne i høj grad deres lid til, at it-værktøjet KMD Education vil gøre opgaven med at formulere læringsmål for eleverne og følge op på, hvordan det går, lidt mindre tidskrævende.

De nye Fælles Mål har ikke været en revolution på Utterslev Skole, men:

Artiklen fortsætter under banneret

NYE FÆLLES MÅL

Fra det kommende skoleår er det de nye Forenklede Fælles Mål, der er gældende i den danske folkeskole. Men en række skoler og kommuner har besluttet at bruge de nye mål i skoleåret 14-15. Det gælder blandt andet hele Københavns Kommune, og Folkeskolens redaktion har derfor besøgt Utterslev Skole og fortæller i en række artikler om lærernes erfaringer med de nye Fælles Mål generelt og i de enkelte fag.

"Det er blevet lige lidt strammere. Vi har nok været vant til, at på Utterslev er vi lidt foran, vi har en masse spænende projekter som for eksempel vores arbejde med makkerlæsning. Men det er blevet sværere at få plads til - til gengæld er så blevet mere målstyring", siger Thomas Ziegler og tilføjer, at det er meget forskelligt, hvad lærerne mener om målstyring som metode.

"Selvfølgelig skal man sætte mål for det, man gør - det har vi altid gjort. Men mange oplever, at det er blevet for stramt. Men målstyring er et vilkår i København".

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ