Specialundervisning
0   729

Ny teknologi kan fastholde hjernens fokus hos børn med ADHD eller autisme

Aarhus Universitet tester udstyr, som kan registrere hjerneaktiviteten hos børn, uden at de ligger i en scanner, skriver fagbladet Børn&Unge i et tema om neuropædagogik. ”Allerede nu findes der software til at hjælpe autistiske børn og børn med ADHD til at holde fokus. Et billigt legetøjsagtigt EEG-headset registrerer aktiveringsmønstre et enkelt sted i frontallapperne, og så kan personen få et lille prik eller lignende, hvis aktiviteten i hjernen for eksempel vandrer i for mange retninger, mens han spiller et læringsspil”, fortæller forsker Andreas Lieberoth. Han vurderer, at pædagoger og lærere snart vil have adgang til mindre legetøjsagtige versioner. ”Spørgsmålet er så, hvad lærere og pædagoger vil bruge informationerne til”.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.519 andre er allerede tilmeldt