Lærer- og efteruddannelse
0   582

UCC vil sætte særligt fokus på folkeskolereformen

Professionshøjskolerne har netop underskrevet udviklingskontrakter for de næste tre år. På UCC i København er et af de tre selvvalgte mål understøttelse af folkeskolereformen.

Udviklingskontrakterne, som gælder de kommende tre år, indeholder otte mål - tre fælles, pligtige mål, og tre selvvalgte. Og for Professionshøjskolen UCC i København, Nordsjælland og på Bornholm er folkeskolereformen så vigtig, at den er blevet et af professionshøjskolens tre mål. Årsagen er ifølge dekan Tove Hvid Persson, at UCC overvejende er en pædagogisk professionshøjskoler med store lærer- og pædagoguddannelsessteder.

Det handler om at udvikle en ny praksisforståelse i undervisningen både i efteruddannelse for de lærere og pædagoger, der allerede arbejder ude i kommunerne - og om grunduddannelsen.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi vil gerne være en væsentlig aktør omkring folkeskolereformen, blandt andet, fordi det er vigtigt, at vores undervisere er ude i og med i udviklingsprojekter ude i skolen, samtidig med at vi udvikler fagene i læreruddannelsen", siger hun og peger på, at underviserne blandt andet arbejder på at udvikle didaktiske forløb, som handler om at få bevægelse ind i fagene.

Professionshøjskolen har allerede arbejdet meget med samarbejdet mellem lærere og pædagoger i skolen via samarbejde mellem de to grunduddannelser, og her sætter man nu fokus på det helt nye element i skolen, den understøttende undervisning.

"Vi har en ambition om at udvikle en understøttende undervisning, så det ikke bliver noget sideløbende på skemaet, men faktisk understøtter den øvrige undervisning", siger hun og tilføjer, at Rom ikke blev bygget på én dag. "Det tager tid!"

Studerende: Positivt med fokus på reformen

De studerendes formand Bob Bohlbro er generelt ikke meget imponeret over effekten af de tidligere udviklingskontrakter. Men han ser det som meget positivt, at UCC sætter fokus på folkeskolereformen.

"Jeg tror, UCC havde valgt at gøre det uanset om de havde skulle lave en udviklingskontrakt. Men jeg er da glad for, at UCC gerne vil sætte et stærkt fokus på skolereformen. Netop fordi de har pædagog- og lærerstuderende i stort tal, og det er to professioner, der mødes i skolereformen". 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen