”Læreruddannelsen bliver også ramt af de her krav. Når færre kommer på gymnasiet, er der også færre, der kan søge videre på for eksempel uddannelsen til lærer”, siger de lærerstuderendes formand, Bob Bohlbro

Lærerstuderende: Stop nedskæringer og drop karakterkrav

Lærerstuderendes Landskreds demonstrerer i dag sammen med gymnasieelever imod karakterkrav til gymnasiet og nedskæringer i uddannelsessystemet. LL-formand Bob Bohlbro efterlyser investering i uddannelse og et stop for det ”ulogiske karakterkrav”.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sammen med resten af elev- og studenterforeningerne i Fælles Studerendes Fællesråd, stiller LL sig i dag kl. 16 op på Christiansborg Slotsplads og kræver politisk handling.

Ulogiske karakterkrav rammer læreruddannelsen

De fleste af Folketingets partier vil indføre karakterkrav til optag på gymnasiet, ligesom det for nylig er indført for erhvervsuddannelserne. Hvis kravet bliver til virkelighed vil mange unge - især tosprogede - ikke nå igennem nåleøjet til en af de gymnasiale uddannelser.

Dansk Folkeparti: Kan man regne med afgangsprøverne?

Bob Bohlbro mener ikke, at at karakterkrav er den rigtige vej mod at højne kvaliteten af uddannelserne og få flere dygtige studerende.

"Der er ikke noget logisk uddannelsesrationale i at indføre karakterkrav. Kravene vil blot afskære mange fra at komme ind i uddannelsessystemet", siger han.

"Læreruddannelsen bliver også ramt af de her krav. Når færre kommer på gymnasiet, er der også færre, der kan søge videre på for eksempel uddannelsen til lærer".

Markant fald i marts-søgning til læreruddannelsen

Bob Bohlbro forstår ikke, at politikerne de senere har skåret med sparekniven i uddannelsessystemet.

"Der skal investeres i uddannelse i stedet for at skære ned, som man har gjort i mange år. Derfor lancerer vi i starten af sommeren 'fair finansiering', som er en pakke af gode initiativer til en bedre uddannelse", siger Bob Bohlbro.