Fagbladet Folkeskolen har stillet kandidaterne til kommunevalget en række spørgsmål om folkeskolen - du kan klikke dig ind på din egen kommune her: http://www.folkeskolen.dk/536016/kandidater-laererne-skal-have-mere-indflydelse-paa-skolen-

Lærerne forbereder politisk lussing til regeringspartierne

82 procent af lærerne siger, at konflikten og lovindgrebet i foråret har afgørende betydning for, hvor de vil sætte krydset til kommunalvalget den 19. november. Det viser en undersøgelse, som DR har gennemført blandt DLF's medlemmer.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kun få lærere vil stemme på et af regeringspartierne. Dog har 39 procent endnu ikke besluttet sig. 33 procent af lærerne fortæller i undersøgelsen, at de stemte på Socialdemokraterne ved kommunalvalget i 2009, men nu er det kun 6 procent, der har planer om at sætte kryds ved liste A.

Kandidater: Lærerne skal have mere indflydelse på skolen

23 procent stemte på SF i  2009, men i undersøgelsen får SF kun 5 procent af lærerstemmerne. De Radikale fik 15 procent i 2009, men partiet kan kun se frem til 2 procent ved kommunalvalget her 19. november. Til gengæld fortæller lærerne i undersøgelse, at 19 procent af dem vil stemme på Enhedslisten. Partiet fik 9 procent af stemmerne i 2009.

Enhedslisten? Jeg er målløs

Undersøgelsen bygger på svar fra 727 lærere og børnehaveklasseledere fra DLF's medlemsregister.

Men undersøgelsen viser også, at 39 procent af de adspurgte endnu ikke har besluttet sig, så tallene kan nå at ændre sig de næste to uger frem til kommunalvalget.

10 procent af lærerne svarer, at lovindgreb og konflikt ikke vil få afgørende indflydelse på, hvor de sætter deres kryds.