Debat
38   1325

Enhedslisten? Jeg er målløs.

Det gælder i politik om at vide, hvad man stemmer om.

Jeg er målløs! Hørte lige nu på DR2 morgennyheder, at 48 % af lærerne vil  stemme på Enhedslisten.

Vil I gerne have østtyske tilstande med arbejderbesættelser af vores virksomheder, nationalisering af banker, væk med aktiemarkedet,afskaffelse af politi og militær?

Artiklen fortsætter under banneret

 

Vil I gerne have lille Johanne som præsident?

 

Hvorfor tror I, at Østblokken faldt sammen i 1989?Jeg er 76 år og har oplevet lidt af hvert i mine 35 år som lærer, men dette topper.

Her er, hvad I stemmer på:

1. Kapitalisme fører til etnisk udrensning

’Blind kapitalistisk vækst fører til, at naturgrundlaget smadres. Den øgede ulige økonomiske udvikling og de tilbagevendende økonomiske kriser fører til krige og etnisk udrensninger’.

2. Afskaf kapitalismen

’Politiske beslutninger, som kunne løse disse problemer, blokeres af, at de økonomiske magthavere øjeblikkeligt reagerer mod lande, der fører en politik, der er i strid med deres interesser. På den måde undergraver kapitalismen også demokratiet.Derfor er det nødvendigt med et fundamentalt brud med kapitalismen’.

3. Folk skal deles om computere

’Socialt drejer det sig om at omfordele fra privat til kollektivt forbrug på områder, hvor kollektivt forbrug kan sikre en mere ligelig adgang til behovsopfyldelse og hvor belastningen af naturgrundlaget samtidig kan gøres mindre, også ved at flere deles om at bruge et produkt som f.eks. en bil, en vaskemaskine, en computer’.

4. Opløsning af Politi og militær

’Konkret drejer det sig selvfølgelig om overtagelse af de økonomiske nervecentre (arbejderovertagelse af de større virksomheder, demokratisk kontrolleret samfundseje af bank- og kreditvæsen), men også om at erstatte centrale dele af statsapparatet med nye folkemagtsorganer. Frem for alt opløsning af politiet og militæret, der gang på gang har vist sig som kapitalmagtens sidste, alt for effektive, allierede’.

Den private ejendoms- og råderet til produktionsmidlerne er ophævet og erstattet af forskellige former for kollektive ejerformer, kendetegnet ved et fuldt gennemført demokrati i forhold til både produktionens indhold og udførsel.

5. Ophæv den private ejendomsret

’Den private ejendoms- og råderet til produktionsmidlerne er ophævet og erstattet af forskellige former for kollektive ejerformer, kendetegnet ved et fuldt gennemført demokrati i forhold til både produktionens indhold og udførsel. Under socialismen stopper demokratiet ikke ved døren til arbejdspladsen eller indkøbsstedet’.

6. Bankerne skal nationaliseres og børsen skal lukkes

’Hvis kapitalejerne vil blokere for reformer med trusler om kapitalflugt, vil vi ikke pænt opgive og sige undskyld, men tværtimod rejse krav om yderligere indgreb mod kapitalen, der kan vanskeliggøre kapitalflugten: Lukning af Børsen og nationalisering af bankerne f.eks.!’.

7. Patenter på ideér og koncepter skal forbydes!

’Patentrettigheder skal afskaffes. TRIPS-aftalen om intellektuel ejendomsret i WTO kunne være – og er efter sigende – skrevet af multinationale selskabers lobbyorganisationer’.

8. Revolutionen kommer

’Derfor er det nødvendigt at gennemføre en revolution – i betydningen et gennemgribende systemskifte, hvor en mobiliseret og velorganiseret arbejderklasse og dens allierede fratager den herskende klasse de enorme magtmidler, den reelt bestyrer i dag’.

9. Globaliseringen har ikke bundet verden tættere sammen. Tværtimod.

’Konsekvenserne af globaliseringen er, at de sociale kløfter inden for og mellem lande graves dybere i et hæsblæsende tempo, den sociale udstødelse når nye højder, og miljøproblemerne vokser. Bl.a. derfor skaber globaliseringen ustabilitet. En ustabilitet, der kan føre til radikale samfundsforandringer.’

10. Genindfør kommunisme

’En socialisme, der peger frem mod et klasseløst/kommunistisk samfund. Dvs. et samfund, hvor den enkeltes frie udvikling er betingelsen for alles frie udvikling, og et samfund hvor enhver yder efter evne og nyder efter behov.

..........................................................................................................................................

Hvorfor mon de aldrig taler om disse forhold? Skal det listes ind ad bagvejen ved at bilde naive sjæle ind, at deres politik udelukkende drejer sig om de udsatte i samfundet?

Ikke spor venlig hilsen John Lindblad Christensen Åleslippen 392620 Albertslund


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ