Billedet til venstre er taget af Gitte Dührkoop, som vandt ved lodtrækning. Til højre ses et udvalg af de andre indsendte billeder.

Vinder af lodtrækning: Kollegerne er tæt på, når jeg får en genial ide

Lærerarbejdspladser: Den sidste måned har lærerne sendt billeder ind fra deres vidt forskellige steder at forberede sig. Folkeskolen har trukket lod blandt billederne, og vinderen er Gitte Dührkoop, der afprøver tilstedeværelsens fordele og ulemper.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Billeder af forberedelse på lærerværelset, i en svømmehal, ved kontorpladser og omkring 60 andre steder er sendt til Folkeskolen af lærere fra hele landet den seneste måned. Redaktionen har indsamlet billederne, og vinderen af foto-konkurrencen er fundet ved lodtrækning. Det er Gitte Dührkoop fra Nydamskolen i Sønderborg, som løber med et weekendophold på et Sinatur-hotel. 

Gitte Dührkoop har indsendt et billede af det arbejdsbord på skolen, som hun sidder ved to dage om ugen. Efter sommerferien flyttede samtlige af hendes arbejdsmaterialer ned fra reolen i privaten og ind i et skab i klasseværelset. Sine bøger henter hun i skabet, og så går hun i et særskilt lokale for at forberede sig.

Lærerne drømmer om fremtidens arbejdspladser

"Jeg har skiftet arbejdsplads, fordi jeg lige så godt kan foregribe begivenhedernes gang. Det er en måde at få prøvet af, hvordan det fungerer med familieliv inden det bliver alvor", siger Gitte Dührkoop.

Oprindeligt ville Gitte Dührkoop forberede sig i klasselokalet, hvor hun har sine ting stående, men det viste sig hurtigt, at roen var svær at finde i klassen. Mange af hendes kollegaer forbereder sig hjemme, og derfor er der stadig ro og plads i forberedelseslokalet. Selvom det er besværligt at slæbe bøger frem og tilbage, har det nye arbejdsliv overrasket hende positivt.

"Når jeg går fra arbejde og er færdig med min forberedelse, er det nemmere at slippe arbejdet mentalt. Det er et stort plus at have kollegaerne tæt på til sparring, hvis jeg pludselig får en genial ide. På den anden side er udfordringen at finde ro til koncentration heroppe, især når alle skal til at være der", siger Gitte Dührkoop, der glæder sig til et weekendophold sammen med sin mand.

Halvhundrede arbejdspladser Folkeskolen har siden september fået omkring 60 billeder af lærernes arbejdspladser, og samlet dem på Instagram-hashtagget #lærerarbejdsplads2013. Ikke alle har lige så meget plads som vinder Gitte Dührkoop. Det gælder for eksempel Dorte Gleie, der har sendt et billede af den papkuffert, hun har dekoreret med privatbilleder og indrettet som sin bærbare arbejdsplads.

"Vi har ikke vores private arbejdsplads, men et personalerum, hvor der samtidig spises, holdes møder, frikvarter med videre. MIN private plads er denne lille papkuffert. Kontoret er åbent!", skriver Dorte Gleie.

Syv ud af ti lærere: Fuld tilstedeværelse bliver dyrt og bøvlet

På Kasper Engbergs skole er pladsen trang for både elever og lærere. Han har via Instagram uploadet billedet af en lærerarbejdsplads, der også bruges som elevarbejdsplads.

"Eleverne har ikke mange andre steder at arbejde i grupper, så der er rift om pladsen", skriver Kasper Engberg i billedteksten.

Herunder kan du stadig se nogle af de billeder, lærerne har sendt ind af deres arbejdspladser.