Forskning

Eleverne kan på en pc lave et program, der kan få robotten til at tale, løbe og gå og andre ting.

Elever kan få en robot til at recitere et digt

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En printer, der kan printe en lampe eller en skrue af plastic ud. En robot, der kan læse et digt op eller løbe en tur. Det er noget, der kan bruges i undervisningen, mener Insero Science Akademi. Akademiet har derfor købt et antal tredimensionale printere og robotter, som en række skoler skal gennemføre forsøg med.

Lærerne er på kursus her i slutningen af september, og derefter er det elevernes tur til på en pc at designe en skrue eller en lille bro, som den tredimensionale printer så vil spytte ud. Og de skal jo så også lære at programmere robotten til at deklamere et digt eller hoppe på et ben. Omkring 20 undervisningsforløb i alt skal skolerne gennemføre.

Projektet, der hedder Fremtek, bliver fulgt af forskere fra Syddansk Universitet. Formålet er at høste viden om, hvordan undervisningen kan forberede eleverne til et godt liv i en højteknologisk verden.

Projektet er finansieret af fonden Insero Horsens, der blev stiftet i 2008, efter at elselskabet Energi Horsens amba og energiselskabet NRGi fusionerede. Energi Horsens amba havde en merværdi i forhold til NRGi, og Energi Horsens amba besluttede at placere merværdien i en fond.

Læs insero.dk