Ledelsessynet i indgrebet vil reducere lærerne til lønarbejdere, mener Niels Christian Sauer

Endnu en DLF'er melder sig ud af Socialdemokraterne

Den tidligere formand for Socialdemokratisk Skoleforum Niels Christian Sauer følger nu to andre medlemmer af DLF's hovedstyrelse og afleverer sin udmeldelse af partiet. Efter dagens lovindgreb mener han, at den danske model er lagt i graven.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Efter mere end et års parløb med KL gennemfører den socialdemokratisk ledede regering nu et indgreb, der lige så godt kunne være skrevet af efter arbejdsgiversidens kravopstilling. Hermed lægger de den danske model i graven på det offentlige arbejdsmarked. I deres fortløbende ophørsudsalg  af socialdemokratiske værdier er de nu nået til selve kronjuvelerne, aftaleretten", skriver Niels Christian Sauer i en pressemeddelelse.

Hovedstyrelses-medlem i DLF har meldt sig ud af Socialdemokraterne

"De danske lærere vil fremover ikke længere være overenskomstansatte, men dekretmæssigt ansatte - som i et totalitært samfund".

"Det ledelsessyn, regeringen ved lov trækker ned over lærerne, vil - hvis det får frit løb - ødelægge folkeskolen.  Det vil reducere lærerne til lønarbejdere, der ikke gør det, der er nødvendigt, men det, der er foreskrevet af en ledelse, som i sagens natur i bedste fald har et overfladisk kendskab til lærerens opgave i klassen", mener Niels Christian Sauer. Han er også vred over, at lærerne nu skal medvirke til at finansiere "en overordentligt kostbar, men skolefagligt tåbelig reform, som vil forringe undervisningen voldsomt".

Endnu en DLF'er forlader Socialdemokraterne

Drejebog

Sauer mener, at dagens lovforslag kommer som aftalt i den drejebog, der har styret hele forløbet, på præcis det tidspunkt, hvor DLF ville være gået fallit, "hvis vi ikke i sidste øjeblik havde ændret praksis for konfliktstøtte".

"På dette punkt forregnede regeringen og KL sig. DLF har kun brugt cirka en tredjedel af sin konfliktkasse og kommer reelt styrket, ikke svækket, ud af denne konflikt", skriver Niels Christian Sauer.

Da to andre socialdemokrater i DLF's hovedstyrelse, Kenneth Nielsen og Regitze Flannov, besluttede at forlade deres parti, foretrak Niels Christian Sauer at true med at blive. Men efter 25 års medlemskab, kan han nu ikke længere se mening med at fortsætte: "Mit parti er blevet kuppet af mennesker uden sans for partiets grundlæggende værdier, og jeg melder mig hermed ud".

Sauer: Det ligner en krigserklæring



Powered by Labrador CMS