Jeg er stadig socialdemokrat i hjertet, siger Regitze Flannov

Hovedstyrelses-medlem i DLF har meldt sig ud af Socialdemokraterne

"Jeg var ved at knække over på midten", siger Regitze Flannov, der er medlem af hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening (DLF) og medlem af Socialdemokraterne. Hun har nu meldt sig ud af Socialdemokraterne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forleden aften tog hun i dyb indånding og skrev på sin facebook profil:

"Følgende er netop sendt til Socialdemokraterne:

Jeg vil hermed udmelde mig af Socialdemokraterne pr. d.d. Begrundelsen er hele håndteringen og sammenblandingen af folkeskolereformen og overenskomst-forhandlingerne mellem lærernes og KL. Det er uacceptabelt, at reformen er afhængig af, at lærerne skal undervise mere gratis.

Venlig hilsen Regitze Flannov Lærer"

Regitze Flannov er født ind i den socialdemokratiske bevægelse, bogstavelig talt. Hendes forældre var socialdemokrater, og som ung meldte hun sig selv ind i partiet. Det er i mange år gået fint hånd i hånd, det med at være medlem af partiet og lærer og kredsformand og medlem af hovedstyrelsen i DLF - men nu går det ikke længere.

"For et par måneder siden kom jeg virkelig i krise, og jeg har tænkt og tænkt siden.  Og så tog jeg beslutningen forleden dag", fortæller Regitze Flannov.

Hovedstyrelses-medlem: Jeg er i eksistentiel krise

Antorinis udmeldelse gjorde udslaget

Det, der gjorde udslaget, var, at børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) på folkeskolen.dk indrømmede, at det er rigtig nok, at det er lærerne, der skal betale regeringens folkeskolereform.

"Indtil da havde hun sagt, at overenskomst og skolereform var to forskellige ting, men nu blandede hun dem sammen, og så kunne jeg ikke længere se mig som medlem af partiet".

"Jeg er jo også lærer og medlem af Danmarks Lærerforening, og det er et uacceptabelt pres at sætte på en faggruppe, at vi skal finansiere udviklingen af en offentlig sektor. Det er en spændende debat, men regeringen tager luften ud af den debatten ved at sige, at vi skal arbejde gratis for at finansiere de nye ting".

"Når regeringen tror, at 50.000 lærerne, der i forvejen arbejder derudad, bare kan levere flere timer, stigmatiserer den en hel stand. Det er til at blive helt modløs af, og det er ikke en god ting, når standen skal sætte den her skoleudvikling i gang på et tidspunkt".

"Jeg synes, det er krænkede at forlange det af os. Det er at vise disrespekt for det arbejde, der bliver gjort ude på skolerne, og det kan jeg ikke lægge ryg til, og det gør jeg jo, når jeg er medlem af partiet. Mistilliden er båret frem af finansministeren, som er partikammerat med mig. Eller var."

Stadig socialdemokrat i hjertet

Regitze Flannov siger, at hun stadig er socialdemokrat, selv om hun ikke kan være medlem af partiet længere.

"Jeg har ikke ændret holdninger, det er partiet, der har flyttet sig. Det er grotesk, at en socialdemokratisk ledet regering krænker den danske model, og det gør den jo, når den ene part, KL, har regeringen som makker i form af finansministeren - så forhandler man ikke lige mere. Det gør ondt i mit socialdemokratiske hjerte. Men næste gang jeg skal stemme, vil jeg sikkert stemme på Socialdemokraterne alligevel".

Hun vil ikke melde sig ind i et andet parti, men med sig udmeldelse forsøger hun at sende et signal til sine tidligere partikammerater om, at partiet er på vej væk fra sine kerneværdier.

Hvad siger du: Er Socialdemokraterne og SF på faneflugt fra deres ideologiske og politiske værdier? Deltag i debatten på folkeskolen.dk.