OK13
1   546

DLF skal være med til at udforme lærernes efteruddannelse

Som en del af regeringens lovindgrebsforslag inviteres LC til at deltage i et forpligtende partsudvalg, som skal opstille pejlemærker for, hvordan den milliard kroner, regeringen afsætter til efteruddannelse, bedst udmøntes.

Ved præsentationen af indgrebet i lockouten, havde børne- og undervisningministeren et nyt forslag med:

"Der er ikke nogen tvivl om, at når der har været en langvarig konflikt, hvor fronterne har været trukket op mellem lærerne og deres arbejdsgivere, så påhviler der os i regeringen en stor opgave i at få genskabt et tillidsfuldt samarbejde. Til gavn for folkeskolen med lærerne. Lærerne spiller en afgørende rolle, det har de altid gjort, og det gør de også i vores udspil til fremtidens folkeskole", sagde Christine Antorini. Hun nævnte den milliard kroner, regeringen i sit udspil til folkeskolereform har afsat til et kompetenceløft af lærere, hvor det er målet, at alle lærere underviser på et niveau, hvor de har linjefagskompetence i de fag, de underviser i. Derudover skal pengene også komme pædagoger, der er ansat i skolen til gode.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi vil invitere lærerne til et samarbejde i, hvordan den ekstra milliard skal anvendes. Målet er at styrke den opkvalificering, der skal til", sagde Christine Antorini.

Konkret bliver Lærernes Centralorganisation (LC) inviteret til at deltage i et forpligtende partsudvalg, som skal opstille pejlemærker for, hvordan efteruddannelsespengene bedst udmøntes.

20 millioner til godt arbejdsmiljø
Derudover har regeringen afsat 20 millioner til et arbejde med at sikre arbejdsmiljøet.

"Vi vil derudover invitere lærerne til et samarbejde, så man også får et godt arbejdsmiljø inden for de nye rammer for arbejdstiden", sagde Christine Antorini.

I lovforslaget står:

"Der afsættes i alt 20 millioner kroner i 2013-2014 for at understøtte, at ledere, tillidsrepræsentanter og lærere i fællesskab videreudvikler et tillidsfuldt samarbede og godt arbejdsmiljø under de nye rammer."


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ