Mette With Hagensen mener, smertegrænsen er ved at være nået.

Forældreforening drømmer om kæmpe-demo: ”Vi vil have skolen tilbage”

Rundt om i landet aktionerer forældrene mod lockouten. Mette With Hagensen, der er formand for Skole og Forældre fortæller, at hun modtager mange mails fra frustrerede forældre - hun drømmer om at fylde Christiansborg Slotsplads med demonstranter.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg har en drøm at vi kan fylde Christiansorgs-slotsplads med forældre og elever, der siger: 'Vi vil have skolen tilbage'. men det er svært at se, hvordan vi får organiseret det", siger formand for Skole og Forældre Mette With Hagensen. Hun fortæller, at hun har fået over 30 mails fra frustrerede forældre, der spørger, hvad der kan gøres for at stoppe konflikten.

Frustrerede forældre trækker kommuner i retten

"Rent praktisk begynder det at blive svært for forældrene. Og for børnene er det ikke længere sjovt at blive slæbt med på arbejde. Børn der skal til eksamen og børn med særlige behov er ekstra frustrerede", siger Mette With Hagensen, der fortæller at der er en række lokale initiativer mod lockouten. Foreningen arbejder for at få en "høj og tydelig stemme lokalt".

Elever: Stop konflikten nu og red de skriftlige afgangsprøver

Drømmer sig tilbage

Mette With Hagensen fortæller, at det er individuelt, hvor smertegrænsen er, men hun synes, den er ved at være nået.

"Hvis vi vidste at Bondo og Ziegler forhandlede på livet løs, kunne vi leve med det, men det er jo ikke det, vi hører. I den her kamp om, hvem der bukker sig først, har vi ikke lyst til at være gidsel", siger hun.

"Vi har jo aldrig haft en situation, hvor den danske folkeskole har været ramt af konflikt. Skolerne er en samfundsopgave, som man ikke bare kan slippe for", siger Mette With Hagensen. Hun ønsker sig mere stabilitet omkring skolen.

"Jeg kunne som forælder godt drømme mig tilbage til tjenestemandstider, hvor man kunne være sikker på skolen, ligesom man ved, at togene kører", siger hun.

Kredse ruster sig til lang lockout