Når denne uge er omme, er det i følge Vera Rosenbeck for sent at redde elevernes skriftlige prøver.

Skoleelever: Stop konflikten nu og red skriftlige afgangsprøver

Danske Skoleelever ser den tredje lockout-uge som smertegrænsen for, hvornår konflikten skal stoppes i forhold til at undgå aflysning af 9. og 10.-klassernes skriftlige prøver til maj.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Elevernes interesseorganisation, Danske Skoleelever, håber, konflikten får en ende nu:

"Vi håber, den stopper i denne uge, for så vil det være forsvarligt at sende eleverne op til skriftlige prøver i maj. Ellers er det ikke fair at tage dem op til eksamen. Så hvis det ikke stopper i denne uge, synes jeg, man skal aflyse prøverne", siger formand for Danske Skoleelever Vera Rosenbeck til folkeskolen.dk.

Helle Thorning vil ikke stoppe konflikt

600.000 gidsler

Mange elever er utilfredse med ikke at kunne komme i skole.

"Der er stor frustration. Jeg tror aldrig, jeg har fået så mange mails fra elever, der spørger om vi kan lave demonstration eller på anden måde aktionere", siger Vera Rosenbeck, der understreger, at der er tale om en fuldt ud legal konflikt:

"Men der er 600.000 gidsler, som ikke har noget med det at gøre, som får deres hverdag rykket op med rode".

Derfor må parterne må besinde sig.

"Hvis ikke DLF og KL kommer tilbage til forhandlingsbordet, håber vi, at regeringen tager ansvaret på sig og stopper den her konflikt", siger Vera Rosenbeck.

Erhvervspsykolog: Lærerne bliver tyndslidte af lockouten