Tosprogede
0   452

126 skoler er med i forsøg med modersmåls-undervisning

126 skoler fra 39 kommuner har tilmeldt sig undervisningsministerens forsøg med modersmålsbaseret undervisning. Det betyder, at 3.000 4. klasseelever skal være med i forsøgene efter sommerferien.

Forsøgene blev lanceret af undervisningsminister Christine Antorini i januar efter opfordring fra Skolerådet, og alle skoler har kunnet søge. 

Eleverne skal blandt andet afprøve et nyt undervisningsforløb i almen sprogforståelse, som skal udvikle elevernes ordforråd og kendskab til sprog. Andre steder vil lærerne få et særligt opkvalificeringsforløb i sproginddragelse som led i matematikundervisningen og nogle skoler vil have ekstra undervisningstimer i dansk. Til næste år bliver der også gennemført forsøg med tyrkisk og arabisk i mindre elevgrupper i 1. og 4. klasse.

Artiklen fortsætter under banneret

"Der er behov for en solid viden om, hvordan vi kan styrke undervisningen for tosprogede elever, og det giver den store opbakning til forsøgene nu mulighed for, at vi får. Disse første forsøg vil blandt andet give viden om effekten af forskellige måder at inddrage sprog systematisk i undervisningen med hele klasser," siger børne- og undervisningsministeren Christine Antorini.

Resultaterne bliver offentliggjort i 2015

Oppositionen har tidligere klaget over, at forsøget er så stort. Dansk Folkeparti kan ikke forstå, at man skal blive ved med at betale for modersmålsundervisning i flere generationer, og Venstre og Konservative mener, at forsøget er så stort, at forligskredsen burde være blevet spurgt. Ministeren svarede dengang, at forsøget netop er stort for, at man kan sikre kvalitet.
Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
602 andre er allerede tilmeldt
Nyhed: Nyt fagligt netværk

NYHED! Vidste du, at du lige nu læser på Folkeskolens helt nye faglige netværk Dansk som andetsprog?

Tilmeld dig netværket og få en mail med ny faglig viden, forskning og erfaringsdeling.

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.