Bliver lockouten en realitet blot i få dage, vil mange af Roskildes skoler ikke kunne overholde lovens minimumtimetal, påpeger løsgængeren, veceborgmester Henrik Stougaard, som vil have Roskilde Byråd til at holde sig uden for en eventuel lockout.

Kommunalbestyrelses-medlemmer i oprør mod lockout-varsel

I Randers skal byrådet i eftermiddag tage stilling til et beslutningsforslag om at undlade at lockoute kommunens lærere, selvom landets øvrige kommuner skulle gøre det. Et tilsvarende forslag er under behandling i Roskilde.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Da Randers Kommune ikke har noget udestående med Danmarks Lærerforening som kan retfærdiggøre erklæring om lockout - som i givet fald vil medføre manglende undervisning af 10.000 skolebørn i en ukendt periode, hvilket må anses for skadeligt for børnenes fremtid, agter Randers Kommune ikke at tage skridt til at lockoute lærere ansat i Randers Kommune", hedder det i det beslutningsforslag fra Beboerlistens to medlemmer af byrådet, som skal behandles på dagens byrådsmøde.

Zieglers lockout er upopulær i hans egen kommune

De to, Bjarne Overmark, og Lone Donbæk Jensen, mener, at byrådet med fuldt overlæg overtræder både folkeskole- og grundlovens regler om fri skoleundervisning, hvis de ikke siger fra over for lockouten.

Lærere fra Østervangsskolen i Randers har opfordret kollegerne på naboskolerne til to protestaktioner i dag - henholdsvis her til morgen, hvor de vil fortælle forældre, der afleverer deres børn i skole, at de ikke strejker, men at det er KL, der vil lockoute lærerne, og sidst på eftermiddagen, hvor der er demonstration på Rådhustorvet før byrådsmødet.

Lockout-aktion: Randers-lærere protesterer for folkeskolen

I Roskilde arbejder SF's fem byrådsmedlemmer for, at byrådet den 19. marts skal beslutte, at borgmester Joy Mogensen (S) skal henvende sig til sin kollega, KL's topforhandler Michael Ziegler, og opfordre ham til at indgå forlig med lærerne, så en lockout kan undgås. Løsgængeren Henrik Stougaard, tidligere SF, forsøger på det samme møde at få byrådet til at beslutte, at Roskilde ikke deltager i en lockout af lærerne, hvis den bliver til noget. Han begrundelse er, at byens skoler er så hårdt ramt af besparelser, at en lockout ikke skal vare ret længe, før kommunen ikke kan leve op til sin pligt til at give eleverne minimumstimetallet.

Også i Roskilde planlægger lærerne aktiviteter i byen og ved rådhuset på dagen for byrådsmødet.

Frederiksberg-politiker protesterer

På Frederiksberg melder det socialdemokratiske medlem af undervisningsudvalget også fra over for kampskridtet: "Skolen er hverken til for os politikere eller for lærernes skyld. Den er til for børnene og deres grunduddannelse. Og på vegne af børnene udsteder jeg en sveder til både KL og til lærerne. Tilbage til forhandlingsbordet og find en god, solid og rimelig løsning, der kan hjælpe vores skole videre", lyder meldingen fra socialdemokratisk medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg, mor og faglig sekretær i HK Handel Anja Camilla Ravn.