Bupl-formand Henning Pedersen indgik ved midnat en overenskomstaftale for pædagogerne. I aftalen står, at parterne senere skal forhandle skolepædagogernes arbejdstidsaftale.

Bupl udskyder forhandlinger om skolepædagogers arbejdstid

BUPL afsluttede i nat overenskomstforhandlingerne på pædagogernes område. Pædagogernes pension blev forhøjet, og parterne indgik en aftale om at forhandle skolepædagogernes arbejdstidsaftale, når folkeskolereformen bliver en realitet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forhandlingerne om forlkeskolelærernes arbejdstid forventes afsluttet på tirsdag. KL havde ikke stillet krav om en ny arbejdstidsaftale for pædagoger, der arbejder i folkeskolen. Alligevel har Bupl og KL aftalt, at forhandle skolepædagogernes arbejdstid inden en ny folkeskolereform træder i kraft.  "Ændringerne af arbejdstidsaftalen skal sikre hensigtsmæssige rammer for pædagoger, der arbejder i folkeskolen i lyset af den forestående folkeskolereform", står der i aftalen.

Bondo om nyt KL-udspil: Det er wild-west

Forhandlingerne skal afsluttes i god tid før folkeskolereformen træder i kraft, og når parterne ikke til enighed, så er de forpligtet til at overholde den arbejdstidsaftale, som allerede gælder. Det har ikke været mulig at få en kommentar fra Bupls formand Henning Pedersen til den del af aftalen, men til bupl.dk siger han "Den samlede økonomiske ramme, vi har forhandlet inden for, har ikke givet os de store muligheder. Vi har valgt at bruge rammen på pensionsformål".

Han fremhæver, at der også var KL-ønsker, der ikke blev til noget. "Vi har afvist KL's krav om at udstyre souschefer og afdelingsledere med egen forhandlingsret i forhold til den lokale løndannelse, og vi har sagt nej tak til KL's forslag om at forhøjelsen af pensionsbidraget kan veksles til løn."

Skolelederne ønsker en fælles arbejdstidsaftale

Læs mere

Se Bupls aftale her