Skoleledelse
0   360

Skoleledere gør sig klar til en trådløs virkelighed

I 2014, når det trådløse netværk rækker helt ud til de fjerneste klasselokaler ud mod boldbanen på den skole, der ligger alleryderst i kommunen, så skal skolelederne også være klar til den digitale skole. Digital forandringsledelse hedder det projekt, som hver eneste skoleleder står med. I dag tog godt 100 af dem fat på arbejdet.

John Larsen drømmer om en BMW 850 - 12 cylindre og 5 liters motor. Og han er ikke bange for at sige det højt. På dagens netværksmøde i de stilige omgivelser i Børsen-bygningen i København brugte han sine firehjulede drømme som eksempel på, at man som skoleleder skal italesætte sine drømme og være tydelig i sin kommunikation om, hvilken retning, skolen skal bevæge sig i.

Som skoleleder på Eggeslevmagle Skole i Slagelse Kommune drømmer han om en folkeskole med endnu bedre faglige resultater. En folkeskole, der inkluderer alle elever - også de dygtige. En respekteret folkeskole i udvikling.

"For mig er it ikke målet, men et af mange værktøjer på vejen", understreger John Larsen, der sammen med to andre skoleledere og pædagogisk udviklingschef i Microsoft David Garde-Tschertok, har taget initiativ til skoleledernetværket Digital forandringsledelse i folkeskolen. I dag er det et samarbejde mellem Børne- og Undervisningsministeriet, KL og Skolelederforeningen og støttet med 3,2 mio. kr. fra regeringens pulje til It i folkeskolen.

En skoleleder fra hver af landets kommuner mødes seks gange til inspirationsdage med masser af faglig input, hvor de netværker med hinanden. Den viden og de erfaringer, de henter i netværket, skal de herefter sprede ud til skolerne i deres hjemkommuner. For der er rigtig mange spørgsmål, man som skole og skoleleder skal forholde sig til, inden kommunerne har de trådløse netværk klar og staten/forlagene de gode digitale læremidler klar. Skal man have en it-vejleder med en skruetrækker i hånden eller faglige vejledere og en it-tekniker? Skal man køre med laptops eller tablets? Skolecomputere eller "bring your own devices"? Og så videre og så videre.

Artiklen fortsætter under banneret

"Jeg har kun stillet spørgsmålene i dag - så må vi hver især finde svarene i samspil med netværket", siger John Larsen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.042 andre er allerede tilmeldt