"Der er mange vigtige ting. Ny Nordisk Skole er rigtig interessant. Jeg ser frem til at høre Antorini og hendes visioner. Nogle af hendes politiske udmeldinger har jeg ikke rigtig helt kunnet forstå, når hun samtidig snakker om, at tingene skal komme nedefra", siger nyvalgt delegeret og medlem af Frederiksberg Kommunelærerforenings bestyrelse, Mads Kyrsting.

”Jeg ser frem til at høre Antorini og hendes visioner”

Mads Kyrsting, ny delegeret fra Frederiksberg Kommunelærerforening, er yderst positiv over for, at DLF begynder at fokusere på, at foreningen ikke bare skal påduttes ting oppefra.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad optager jer ude på skolerne lige i øjeblikket? Det er budgetforliget, der er blevet besluttet på Frederiksberg. Udgangspunktet var, at det ikke skulle gå ud over vores arbejdstidsaftale. Men vi kan godt se, at det vil have konsekvenser for, hvordan vi kommer til at arbejde fremadrettet. Kommunen vil rigtig gerne have mere undervisning til børnene, og det er altså på bekostning af kvaliteten.

"Jeg suger jo meget til mig, fordi det er første gang, jeg er her"

Hvad synes du, er det vigtigste, der er oppe på kongressen? Der er mange vigtige ting. Ny Nordisk Skole er rigtig interessant. Jeg ser frem til at høre Antorini og hendes visioner. Nogle af hendes politiske udmeldinger har jeg ikke rigtig helt kunnet forstå, når hun samtidig snakker om, at tingene skal komme nedefra. Men jeg synes, at det er rigtig fedt, at vi begynder at kigge på, at vi ikke bare skal påduttes ting oppefra - men at det faktisk kan være os selv, der kan være retningsgivende for, hvad det er vi vil med folkeskolen.

"Man får spurgt ind til nogle ting, og det er motiverende"

Hvad får du mest ud af på kongressen? Jeg er jo ny delegeret, så jeg får indblik i, hvordan hele kongresprocessen kører. Som tillidsrepræsentant og kredsbestyrelsesmedlem er det rigtig interessant at være med der, hvor beslutningerne bliver taget. Og på den måde kan jeg også være med til at sætte et fingeraftryk på den retning, som Danmarks Lærerforening sætter.

DLF er konflikt-parat

Er der noget, du her i starten af kongressen har hæftet dig ved? Jeg er glad for, at formanden er enig med mig i, at politikerne ikke altid hører efter og stoler på det, vi laver. For jeg er utilfreds med, at man ikke har tillid til det arbejde, vi laver, og sådan kan jeg også mærke, stemningen er ude blandt mine kolleger.

Bondo på DLF-kongres: Vi tager ansvar trods stramme rammer