Lektier
0   397

Digital lektiehjælp til udsatte unge vokser sig større

Projekt Lektier Online er så populært blandt udsatte unge, at der i morgen åbner et nyt Callcenter ved Københavns Universitetsbibliotek. Herfra skal flere frivillige lektiehjælpere sidde klar ved tasterne og hjælpe de unge med alt fra brøker til engelske verber.

Er det sidst på eftermiddagen eller aftenen, så er det stadig muligt at få lektiehjælp over nettet. Fem aftener om ugen hjælper frivillige i projekt Lektier Online folkeskoleelever fra 6. til 10. klasse med lektierne over nettet.  Projektet er især henvendt til elever, der i dag ikke har mulighed for at få hjælp til lektierne hjemmefra. En lektiehjælpssession varer 45 minutter, og projektleder Anne Vest Hansen fortæller, at projektet oplever en stigende interesse landet over: "Vi oplever, at efterspørgslen på lektiehjælp er konstant stigende, og lige nu har vi omkring 50-60 lektiehjælpssessioner hver aften, vi har åbent," siger hun. Til sammenligning var der i foråret i gennemsnit 40 lektiehjælpssesssioner per gang Lektier Online havde åbent for at hjælpe de udsatte unge med blandt andet dansk og matematik opgaver.

Positivt alternativ til fysiske lektiecaféer
Formand for Danske Skoleelever hilser en udvidelse af Lektier Online velkommen. Hun synes, at projektet lyder rigtig godt.

Artiklen fortsætter under banneret

"Jeg tror, der er en stor styrke i de digitale lektiecaféer, for når eleverne har fri fra skole, skal de jo til fodbold og alle mulige andre fritidsaktiviteter. Så det er et rigtigt positivt tiltag at få lektiecafeen til at være tilgængelig online på det tidspunkt, hvor eleverne typisk har brug for hjælp til lektierne derhjemme," siger Vera Rosenbeck.

Det er Det Kongelige Bibliotek, Københavns Universitetsbibliotek og Statsbiblioteket, som med det nye callcenter, har indgået et samarbejde om projekt Online Lektiehjælp. Og områdedirektør for Statsbiblioteket Flemming Munch peger på, at styrken ved projekt Lektier Online netop er, at hjælpen er let tilgængelig uden for skoletiden.

Lektier Online

Lektier Online er et udviklingsprojekt finansieret af statspuljemidler frem til og med 2014. Projektet er styret af en gruppe bestående af repræsentanter fra Ministeriet for Børn og Undervisning, Kulturstyrelsen samt Statsbiblioteket.

I marts 2012 modtog Lektier Online Digitaliseringsprisen i kategorien Velfærd, fordi løsningen tager udgangspunkt i de unge som aktive digitale borgere og inddrager civil-samfundet på en nyskabende måde ved at frivillige får mulighed for at tilbyde lektiehjælp.

"Mange af de udsatte børn har ofte ikke lyst til at få hjælp af deres lærer. Og når det er blevet eftermiddag og aften, mangler de et sted at gå hen, fordi de typisk ikke kan få hjælp af deres forældre. De fysiske lektiecaféer har i den sammenhæng også været populære, og dette her er så den digitale måde at tænke det på," siger Flemming Munch.

Stor interesse blandt de frivillige
I øjeblikket er der omkring 160 lektiehjælpere tilknyttet projektet, og i København har 55 nye lektie-hjælpere allerede meldt sig klar til at chatte med de unge om matematikformler og kommasætning. De har alle gennemgået et oplæringskursus med henblik på at blive parate til at give lektiehjælp til udsatte unge landet over. Det er nyt, at studerende fra Københavns studiemiljøer også får mulighed for at være med i projektet. Interessen for at blive frivillig lektiehjælper er her stor. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.520 andre er allerede tilmeldt