Det faglige netværk for danskundervisning er for alle, der underviser i danskfaget.

(16.238 følger) Se alle medlemmer

Netværk for historie- og samfundsfagslærere. I samarbejde med Falihos, Foreningen af lærere i Historie & Samfundsfag

(6.141 følger) Se alle medlemmer

IDRÆT er et fagligt netværk for idrætslærere og andre, der arbejder med eller underviser i idræt i folkeskolen.

(5.069 følger) Se alle medlemmer

Matematik-netværket er for alle, der interesserer sig for og underviser i matematik. Dækker alle klassetrin. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

(6.882 følger) Se alle medlemmer

MUSIK-NETVÆRKET er for alle, der interesserer sig for og arbejder med musikundervisningen og kulturens samspil med skolen.

I samarbejde med Musiklærerforeningen.

(919 følger) Se alle medlemmer

Et netværk for alle, der interesserer sig for håndarbejde, sløjd og design i folkeskolen. I samarbejde med Foreningen for Håndværk og Design.

(3.803 følger) Se alle medlemmer

Fagligt netværk om engelsk i folkeskolen. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

(4.903 følger) Se alle medlemmer

Fagligt netværk om naturfagene i folkeskolen, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks Fysik- og Kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

(6.920 følger) Se alle medlemmer
Anmeldelse Læsning
0   549

Læsning og skrivning i alle fag

Et kvalificeret bidrag til arbejdet med at løfte læse- og skriveundervisningen i alle fag - gratis.

Læsning og skrivning i alle fag

Fakta


Titel
Læsning og skrivning i alle fag

ISBN
9788772817217

Pris
250 kroner

Sider
238 sider


Bogen er sendt gratis til alle landets skoler i uge 32/2012

Type
Bog

Forlag
DafoloDanmarks Lærerforening

"Læsning og skrivning i alle fag" er et led i Danmark Lærerforenings læseprojekt "Vi læser for livet". Bogen bliver udsendt til alle landets folkeskoler.

Bogen er delt i to dele, hvor første del indeholder generelle og teoretiske artikler om faglig læsning og skrivning. Her præsenteres og diskuteres flere spændende læsetemaer. Blandt andet at læsning og skrivning ikke er statiske begreber. Et nyere begreb "literacy" dækker over, at læse- og skrivefærdigheder i høj grad har en dannelsesfunktion og er afgørende for den enkeltes muligheder for at indgå i forskellige fællesskaber.

Artiklen fortsætter under banneret

Tekstaktiviteterne at berette, instruere, informere beskrivende, forklare og argumentere forklares grundigt med ideer til, hvordan man kan arbejde med dem.

I artiklen om tosprogede elevers særlige udfordringer er det især det faktum, at sproget varierer afhængigt af situationskonteksten, der kræver særlig opmærksomhed. Tosprogede elever har sværere ved at stille om fra hverdagssprog til skolesprog. Hvordan kan vi som undervisere tilbyde stilladsering?

I anden del af "Læsning og skrivning i alle fag" præsenterer forskellige faglærere deres fag og kobler teorier om faglig læsning og skrivning til aktiviteter i undervisningen. Læseren får inspiration til, hvordan den faglige læsning og skrivning kan integreres i faget.

Både den teoretiske og den mere praktiske del af bogen byder på relevante og inspirerende artikler. For både faglærere og læsevejledere er der ideer til fremtidige aktiviteter. I den praktiske del er det relevant at læse flere af faglærernes artikler og gøre dem til fællesstof for hele teamet. Læsevejlederne bør hjælpe bogen på vej ved at formidle den til alle team. "Læsning og skrivning i alle fag" er et kvalificeret bidrag til arbejdet med at løfte læse- og skriveundervisningen i alle fag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

SOMMERKONKURRENCE

Tilmeld dig Folkeskolens nyhedsbrev og deltag i lodtrækningen om et ophold for to med ALT betalt. 

Sinatur -konkurrence .1png

Tilmeld dig her