Frikvarteret er til social-snak

”Som kolleger kommer vi jævnligt til at forhindre hinanden i at holde pause. For vi kan jo lige nå et lille møde”, siger arbejdslivs-konsulent Gitte Daugaaard.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Problemet er, at det så ikke bare er os selv, der ikke får holdt pause men også vores kolleger. Det bliver kulturen på lærerværelset. Og hvis vi er alt for fortravlede,  kan det  i værste fald betyde, at man begynder at lave pseudo-supervision på hinanden. Det ender let i brok. Derfor er det bedre at sige fra. At stoppe kollegaen og foreslå, at man venter med den faglige snak til et planlagt møde".

Brug mellemrummene til pause

Hun forklarer, at hele samfundet kører oppe i en effektivitets tankegang, hvor vi altid liiiiige kan nå noget mere. Et lille møde for eksempel.

Må man sidde og kigge ud i luften på lærerværelset?

"Når vi så pludselig ikke kan finde ud af at være lige så effektive, som alle de andre og som hele kulturen kræver, så bebrejder vi os selv. Det er en rigtig dårlig spiral", siger Gitte Daugaard.

Holder I tit småmøder i frikvarteret? Er det svært at finde fælles tid til møder med kolleger efter undervisningstiden?

Arbejdsmiljøweb: Pause på farten