Anmeldelse Udskoling
0   505

Under ombygning

Under ombygning

Fakta


Titel
Under ombygning

Forfatter
Lisbeth Iglum Rønhovde

ISBN
9788741255224

Pris
272 kroner

Sider
269 sider

Type
Bog

Forlag
Hans Reitzels Forlag

En fagbog, man hygger sig med? Med fare for at lyde som en hellig fagtosse mener jeg, at bogen, som har fokus på den omorganisering og udvikling, der sker i ungdomsårene, er særdeles velskrevet og aktuel for alle, der arbejder med eller har en relation til unge. Det er en kunst at formidle stof, der omhandler hjernens neurobiologiske udvikling og de konsekvenser, det får for unges måde at føle, tænke og handle på, på en måde som opleves læseværdig, relevant og lavpraktisk (ja, det er vi en del, der sætter pris på).

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen har afsæt i nyeste forskning, hvor forfatteren formår at foretage en fin kobling til den virkelighed, som mange professionelle (især pædagoger og lærere) kan genkende - og ikke mindst forældre til teenagere. Jeg har allerede anbefalet bogen til en del, når jeg har lagt øre til deres faglige og personlige sukken over julegløggen.

Hvorfor er unge ikke til at drive i seng om aftenen, og hvorfor er de som limet til sengen om morgenen? Hvorfor spiser man mere, når man er træt? Hvad skyldes de kraftige følelsesudbrud, øget negativitet og det til tider totalt manglende overblik hos en del unge? Kan de ikke bare tage sig sammen? Har lektier overhovedet nogen effekt, og hvis de skal have en berettigelse, hvordan kan de så udformes?

Uden at afsløre svaret argumenterer forfatteren overordnet set for, hvor vigtigt det er, at vi som voksne anerkender, at "unge er næsten børn, ikke næsten voksne"! Ikke mindst derfor er det vigtigt, at voksne indser vigtigheden af at fungere som "administrerende direktører" for de endnu ikke færdigudviklede ungdomshjerner.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ