Læreruddannelsen
0   7

Ny læreruddannelse i Hillerød vil være klar næste år

En ny læreruddannelse i Hillerød skal efter planen åbne sommeren 2023. Uddannelsen vil få plads til 66 nye studerende om året.

Et bredt flertal på Christiansborg blev sidste år enige om, at det også skal være muligt at læse til lærer i Hillerød og Svendborg.

Det skete i forbindelse med aftalen om at flytte en række videregående uddannelser fra landets fire største byer til provinsen.

Det er Københavns Professionshøjskole (KP), der skal drive læreruddannelsen i Hillerød, og de har nu fremlagt en plan for læreruddannelsen og deres øvrige uddannelser.

KP regner med, at den nye læreruddannelse i Hillerød skal have plads til 66 nye lærerstuderende om året, skriver professionshøjskolen i en pressemeddelelse.  

Artiklen fortsætter under banneret

Pladserne findes ved at udflytte studiepladserne fra de nuværende læreruddannelser på Frederiksberg og Vesterbro.

Det fremgår, at det er planen "at tage hul på udflytningen af pladser på læreruddannelsen fra sommeren 2023".

"Vi har primært udflyttet studiepladser på vores sygeplejerskeuddannelse, da vi her i forvejen må afvise kvalificerede ansøgere i København. Det er ikke tilfældet for vores lærer- og pædagoguddannelser, hvor vi har masser af ledige pladser i København",siger rektor på Københavns Professionshøjskole Stefan Hermann og tilføjer: "Men det er langt fra sikkert, at alle vores ansøgere vil følge med til Hillerød eller omegn, og det er også i Storkøbenhavn, at hospitalerne i høj grad mangler arbejdskraft. Så det er langt fra en optimal løsning", 

Plan indeholder færre studiepladser end aftalens krav

KP skal ifølge den politiske aftale udflytte mindst 500-550 studiepladser indenfor lærer-, pædagog-, socialrådgiver- og sygeplejerskeuddannelsen samt etablere 150 nye pladser.

Ifølge rektor Stefan Hermann vil det dog ikke være forsvarligt at udflytte og etablere så mange studiepladser. Derfor har Københavns Professionshøjskole i den nuværende plan peget på 330 studiepladser.

"Vi har som uddannelsesinstitution et ansvar for at levere dygtige dimittender til hovedstadsregionen. Der er allerede i dag stor mangel på lærere, pædagoger og sygeplejersker, og vi ser ind i en demografisk udvikling i Region Hovedstaden med flere ældre og flere børn. Så vi har fremlagt en plan, der er ansvarlig og realistisk, men som på ingen måde løser vores rekrutteringsudfordringer. Tværtimod", siger han.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
477 andre er allerede tilmeldt