Ny lærer
6   44

“De lækre forløb holder ikke i virkeligheden”

I november 2020 begyndte Trine Holm i en stilling som barselsvikar på Gentofte Skole. Og skolen sørgede for, at hun fik en god begyndelse.

"Lærerjobbet er sådan en blækspruttefunktion. Man skal lære eleverne noget, være lidt mor, huske dem på gymnastiktøjet, være lidt pedel, lige kopiere noget og alt det andet. Jeg er meget træt, når jeg kommer hjem, og jeg har svært ved ikke at bekymre mig om nogle af børnene, når jeg har fri. Det er en balance, og jeg føler mig noget utilstrækkelig hele tiden", siger Trine Holm.

Hun begyndte i en stilling som barselsvikar på Gentofte Skole i november 2020.

De første tre uger deltog hun bare i klassen sammen med klasselæreren og lærte arbejdsgangene og børnene at kende. Det var en god begyndelse.

Nu er hun klasselærer i 1. og 3. klasse og har to 4.-klasser i natur/teknologi. Hun har linjefag i dansk for udskolingen, biologi og samfundsfag.

Artiklen fortsætter under banneret

"Det er hårdt og sjovt. Børnene kan lide en og savner en, når man ikke er der. Jeg er i et supergodt team, hvor man kan fortælle alt. Jeg kender andre nyuddannede lærere, der oplever at være helt alene. Sådan er det ikke her. En dag, hvor støtten til en elev ikke dukkede op, skrev de andre til mig om eftermiddagen og sagde, at jeg gjorde det så godt, og at den elev er en stor mundfuld for alle. Det var dejligt".

Trine Holm mener, at læreruddannelsen mangler en masse om det praktiske arbejde i skolen. Både når det gælder det faglige og det trivselsmæssige.

"Vi har slet ikke cases - noget om hvad ville du gøre i denne elevkonflikt? Hvordan ville du skrive til denne mor? Jeg tror, at praktikkerne er lavet i den bedste mening, men vi er fire studerende ude sammen og en praktiklærer. Det er meget langt fra virkeligheden, hvor du står alene i klassen. Det har vi slet ikke prøvet", siger Trine Holm.

Hun har fået nogle gode råd, som hun bruger: Ikke at bruge krudt på at udvikle egne undervisningsforløb, men i stedet bruge bøgerne og supplere lidt, og så at hun skal kunne spille vred, inden hun bliver vred.

"Man må ikke komme derud, hvor man bliver rigtig vred, for så vil man være ramt længe efter. Og jeg bruger udelukkende bøger i min undervisning. På læreruddannelsen udarbejdede vi fine lange forløb og er meget kritiske over for bøgerne. Men de er jo udarbejdet til undervisningen på et bestemt klassetrin og til en progression, så vi kan godt bruge dem. Vores lækre forløb fra uddannelsen med mange detaljer ville ikke holde et øjeblik i virkeligheden, så det er et godt råd, jeg har fået".

"Det første år var jeg meget træt om eftermiddagen, men nu går det allerede bedre".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
470 andre er allerede tilmeldt