Ny lærer
0   18

“Jeg er heldigvis ikke klasselærer”

Thomas Dalhoff blev uddannet som lærer sommeren 2019 og begyndte på Gentofte Skole efter sommerferien. I hans opstart på skolen observerede han en lærer, der er god til klasserumsledelse.

"Det sværeste som ny lærer er, at man har så travlt. Man skal forberede møder, forberede timer, mange vil have fat i dig, og så er klasserumsledelse svært. Jeg har haft store adfærdsmæssige forventninger til eleverne, og så er jeg overrasket over, hvor lidt fagligt de kan i 4. klasse i matematik. Men jeg er heldigvis ikke klasselærer. Det er jeg glad for, det ville være for meget", siger Thomas Dalhoff, der begyndte på Gentofte Skole her efter sommerferien.

Han har tidligere arbejdet som vikar på skolen.

Thomas Dalhoff blev uddannet lærer sommeren 2019 og har arbejdet på en international skole i Vietnam i to år. Der underviste han 16-18-årige, og der var meget disciplin.

Nu har han 4.-klasserne i matematik og idræt, og de er ikke lige så autoritetstro som de vietnamesiske elever.

Artiklen fortsætter under banneret

"Nogle svarer igen, og de adlyder ikke. Det er jeg blevet noget overrasket over, fordi jeg har prøvet det andet i to år. Fagligt ligger eleverne ret meget på linje i klasserne, men adfærdsmæssigt er der udfordringer".

På Gentofte Skoles interne kursus for nyuddannede lærere har han valgt at observere lærer Klaus Berg, som er god til klasserumsledelse.

"Didaktik og formidling er på læreruddannelsen meget mere teoretisk end praktisk. Jeg har ikke lært formidling på uddannelsen. Der foregår det hele meget mere akademisk. Derfor er dette kursus supergodt. Her har vi et forum, hvor det er i orden at tale om de vanskelige ting. Det er rart at kunne dele det i et trygt rum".

Thomas Dalhoff er blevet lærer, fordi han elsker at have med børn og deres udvikling at gøre. Han var fodboldtræner som ung og holder af at se, når ny læring opstår hos eleverne. Og så kan han godt lide, at jobbet er uforudsigeligt - selv om det også er det, der gør det hårdt.

"Jeg kan lide at formidle. Jeg sælger en viden, og det skal helst være interessant. Jeg synes, der skulle være meget mere fokus på praktikken under uddannelsen. Hvis jeg ikke havde været vikar først, så ville det have været ekstra svært at komme ud i. Det er ikke nok at være en fagligt dygtig matematiklærer, man skal jo også kunne formidle det til børnene".

Han prøver at undgå at tage for meget arbejde med hjem: "Jeg prøver at huske, at det jo er et job. Ikke hele mit liv".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
470 andre er allerede tilmeldt