Ungdomsuddannelser
3   9

K vil give elever lov til at skifte en ugentlig skoledag ud med en arbejdsdag

Op mod 20 procent af skoletiden for elever i 8. og 9. klasse skal kunne foregå hos en virksomhed eller på en erhvervsskole, så de kan få et indtryk af, hvad en erhvervsuddannelse kan føre til, foreslår de Konservative.

De Konservative foreslår at indføre et praksisfagligt spor i udskolingen, hvor eleverne kan få mulighed for at skiftet skoledagen ud med en arbejdsdag.

Det fortæller formand for de Konservative Søren Pape Poulsen i et interview med Avisen Danmark.

Forslaget skal få flere til at vælge en erhvervsuddannelse efter folkeskolen.

"Vi skal have mere praksisfaglighed. Og gerne i den rigtige virkelighed. Ideen er ikke, at det skal være i sløjdlokalet hele dagen. Det handler om, at eleverne skal komme ud og finde ud af, at der rent faktisk er brug for dem og dét, de kan".

Artiklen fortsætter under banneret

"Kommer du som 13-årig ud blandt en flok smede, så er de knapt så pædagogisk indstillede, som du er vant til fra skolen. Der er ikke så mange diskussioner om, hvad vi skal. Og sjovt nok befinder denne slags unge sig fantastisk i sådanne miljøer, fordi det hele ikke er til debat", siger Søren Pape Poulsen til avisen.

Konkret skal elever i 7. klasse have lov til at være en halv dag om ugen på en virksomhed eller erhvervsskole, mens de i 8. og 9. klasse skal kunne udskifte en hel ugentlig skoledag med en arbejdsdag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
502 andre er allerede tilmeldt