Ytringsfrihed
21   5

Flertal ønsker statsligt undervisningsmateriale i Muhammedtegningerne

Ifølge SF bør Folketinget stå bag et undervisningsmateriale, som præsenterer elever for de 12 Muhammedtegninger og Flemming Roses ledsagende tekst. De borgerlige partier støtter forslaget.

SF vil have Folketinget til at stå bag en udarbejdelse af et fællesmundervisningsmateriale, så lærerne kan præsentere eleverne for Muhammedtegningerne i en kontekst, der er vedtaget af landets folkevalgte.

Det skriver Berlingske.

SF's formand Pia Olsen Dyhr håber på den måde, at Folketinget kan løfte en del af ansvaret fra den enkelte lærers skuldre.

"Vi løfter ansvaret væk fra den enkelte underviser og over på Folketinget i forhold til det konkrete undervisningsmateriale", siger Pia Olsen Dyhr til avisen.

Artiklen fortsætter under banneret

Udmeldingen fra regeringens støtteparti får de borgerlige partier til at melde sig klar til at genfremsætte et beslutningsforslag fra marts.

Her søgte de borgerlige partier at opnå flertal til at pålægge regeringen at opdatere skolesikkerhedsberedskabsplanerne og få lavet et læringsforløb på emu.dk i Muhammedtegningerne.

Forslaget blev den gang nedstemt, men til Berlingske siger SF's undervisningsordfører Jacob Mark, at partiet vil være klar for at stemme for beslutningsforslag, hvis det bliver genfremsat.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.536 andre er allerede tilmeldt