Corona
1   3

Eksperter og partier vil ikke længere sende nære kontakter til smittede hjem fra skole

Eksperter og partier mener, at der er brug for at ændre reglerne, så nære kontakter til en smittet ikke sendes hjem.

Det er ikke længere nødvendigt at sende børn hjem i isolation, som er nære kontakter til smittede med covid-19.

Det mener flere eksperter og partier på Christiansborg, skriver Berlingske.

Artiklen fortsætter under banneret

En af dem er tidligere direktør for Statens Serum Institut (SSI) Nils Strandberg Pedersen.

"For børn er covid-19 sammenlignelig med mange almindelige børnesygdomme. Den er mere smitsom end influenza og næsten lige så smitsom som skoldkopper, men ikke farligere. Hvis du har et barn med skoldkopper i skolen, så sender du ikke de nære kontakter til barnet hjem. Og det mener jeg heller ikke, at man bør gøre i den nuværende situation - med mindre man har symptomer. Lad os få det overstået. Vi når alligevel ikke at få vaccineret børnene, før de bliver smittede", siger han til Berlingske.

De Radikale, Venstre og Konservative er alle enige om, at der er behov for at lempe på de nuværende regler.

"Dem, der er smittet, skal selvfølgelig gå hjem, men det er ikke hensigtsmæssigt og proportionalt, at vi sender raske børn hjem. Hvis der er nogen, der har lidt under covid-restriktioner, er det jo børnene, der har været sendt hjem", siger De Konservatives sundhedsordfører Per Larsen.

SF: Natklubber er åbne, imens børn bliver tvunget i karantæne

SF's sundhedsordfører Kirsten Normann Andersen mener, at smitteopsporing stadig er vigtig, men ser et klart paradoks.

"Jeg kan godt forstå, hvis der sidder forældre og tænker, at det er pokkers, at man kan gå på natklub, mens vi risikerer at sidde hjemme med vores børn, fordi der er smitte på skolerne. Det er også min forventning, at Sundhedsstyrelsen sidder og ser på, hvordan værktøjskassen kan skrues sammen på en ny måde", siger hun.

De nuværende retningslinjer er, at nære kontakter til en smittet på en skole skal i karantæne derhjemme og først må vende tilbage til skolen efter negative test på fjerde- og sjettedagen fra kontakten til den smittede.

Vaccinerede og tidligere smittede kan undtages for selvisolation, men bør stadig lade sig teste de to gange, lyder det i Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Tilføjet kl. 10.22

Skolelederformand: Nærmest umuligt at opspore små elevers nære kontakter

Også formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal ser gerne, at der bliver slækket på reglerne.

Han fortæller til Ritzau, at det er et kæmpe arbejde for skolerne at opspore, hvilke elever der er nære kontakter i de små klasser.

"Der er jo frikvarterer, hvor de blander sig mellem forskellige klasser og løber ind og ud. Og børn i 1. og 2. klasse kan ofte ikke huske, hvem de har været sammen med. Det er en opgave, vi reelt ikke kan løse ordentligt for de mindste elever", lyder det videre fra Claus Hjortdal.

Skolelederformanden understreger dog, at en lempelse af restriktionerne "selvfølgelig" skal være ud fra en sundhedsfaglig vurdering.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ