Fra i dag er det slut med automatiske skole-nedlukninger

Det bliver ikke flere automatiske nedlukninger af sogne og kommuner fra i dag. De automatiske nedlukninger erstattes af anbefalinger til lokale tiltag på skoleområdet, hvis smitten overgår fastsatte grænseværdier.

Publiceret Senest opdateret

GRÆNSEVÆRDIERNE

I en kommune anses smitten for at være høj, når der er 500smittede eller flere pr. 100.000 indbyggere samt mindst 20smittetilfælde med COVID-19 i de seneste syv dage.

I et sogn anses smitten for at være høj, når der er 1.000smittede eller flere pr. 100.000 indbyggere, mindst 20smittetilfælde de seneste syv dage samt en positivprocent på mindst3.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra den 10. september har Covid-19 ikke længere status som en samfundskritisk sygdom. Det betyder, at alle restriktioner ophører, og fra i dag ophører den automatiske nedlukningsmodel.

Det er dog ikke slut med smitte i samfundet. Og myndighederne forventer en stigning i smitten blandt især børn og unge, der ikke er del af vaccineprogrammet, og derfor erstattes de automatiske skolenedlukninger af anbefalinger om lokale tiltag.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Sundhedsministeriet.

"Med en effektiv epidemikontrol og stor tilslutning til vaccinerne er vi nu nået dertil, hvor vi kan fjerne den automatiske nedlukningsmodel. Vi fortsætter med at overvåge smitten tæt på sogne- og kommuneniveau, for corona er her stadig", lyder det fra sundhedsminister Magnus Heunicke i pressemeddelelsen.

Anbefalinger om test af ikke-vaccinerede

Ved høj smitte på grundskoleområdet anbefaler myndighederne fremover, at eleverne skal undervises i stamklasser "i det omfang, det er foreneligt med almindelig undervisning".

Der vil også være en opfordring om to ugentlige test for personer over 12 år, der ikke er vaccinerede. Og så anbefales det, at børnenes holdes i faste gruppe i SFO og fritidstilbud.

Tiltagene anbefales iværksat, når sognet eller kommunen overskrider grænseværdierne fastsat af sundhedsmyndighederne.

Styrelsen for Patientsikkerhed kan godt fremover udstede påbud med restriktioner og lukning af skoler, SFO og klubtilbud.

Hvis en skole bliver tvundet til at lukke, er kommunen forpligtet til at etablere nødpasning og fjernundervisning. 

Læs mere

De nye anbefalinger

Opdaterede retningslinjer forgrundskoleområdet