Corona
0   5

Fra i dag er det slut med automatiske skole-nedlukninger

Det bliver ikke flere automatiske nedlukninger af sogne og kommuner fra i dag. De automatiske nedlukninger erstattes af anbefalinger til lokale tiltag på skoleområdet, hvis smitten overgår fastsatte grænseværdier.

Fra den 10. september har Covid-19 ikke længere status som en samfundskritisk sygdom. Det betyder, at alle restriktioner ophører, og fra i dag ophører den automatiske nedlukningsmodel.

Det er dog ikke slut med smitte i samfundet. Og myndighederne forventer en stigning i smitten blandt især børn og unge, der ikke er del af vaccineprogrammet, og derfor erstattes de automatiske skolenedlukninger af anbefalinger om lokale tiltag.

Artiklen fortsætter under banneret

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Sundhedsministeriet.

"Med en effektiv epidemikontrol og stor tilslutning til vaccinerne er vi nu nået dertil, hvor vi kan fjerne den automatiske nedlukningsmodel. Vi fortsætter med at overvåge smitten tæt på sogne- og kommuneniveau, for corona er her stadig", lyder det fra sundhedsminister Magnus Heunicke i pressemeddelelsen.

GRÆNSEVÆRDIERNE

I en kommune anses smitten for at være høj, når der er 500 smittede eller flere pr. 100.000 indbyggere samt mindst 20 smittetilfælde med COVID-19 i de seneste syv dage.

I et sogn anses smitten for at være høj, når der er 1.000 smittede eller flere pr. 100.000 indbyggere, mindst 20 smittetilfælde de seneste syv dage samt en positivprocent på mindst 3.

Anbefalinger om test af ikke-vaccinerede

Ved høj smitte på grundskoleområdet anbefaler myndighederne fremover, at eleverne skal undervises i stamklasser "i det omfang, det er foreneligt med almindelig undervisning".

Der vil også være en opfordring om to ugentlige test for personer over 12 år, der ikke er vaccinerede. Og så anbefales det, at børnenes holdes i faste gruppe i SFO og fritidstilbud.

Tiltagene anbefales iværksat, når sognet eller kommunen overskrider grænseværdierne fastsat af sundhedsmyndighederne.

Styrelsen for Patientsikkerhed kan godt fremover udstede påbud med restriktioner og lukning af skoler, SFO og klubtilbud.

Hvis en skole bliver tvundet til at lukke, er kommunen forpligtet til at etablere nødpasning og fjernundervisning. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ