Tirsdag i sidste uge var kun 82 procent af årets nationale test gennemført, og ministeriet har nu givet skolerne en uge mere til at få afviklet de obligatoriske test.

Fristen for nationale test udskudt igen

Tre dage før sidste frist var kun 82 procent af de obligatoriske nationale test i folkeskolen gennemført. Undervisningsministeriet har nu forlænget fristen med en uge.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De i forvejen omdiskuterede nationale test har været exceptionelt heftigt debatterede i dette skoleår.

Det er for længst påvist, at de ikke måler så præcist, som det var meningen, og der er også taget politisk beslutning om at skifte dem ud.

Alligevel holder Børne- og Undervisningsministeriet fast i, at testene skal gennemføres i år, fordi de er det bedste redskab til at få et billede af, hvor store faglige konsekvenser corona-nedlukningerne har haft for landets folkeskoleelever.

Minister: Nationale test kan give overblik over 'skolehuller'

Omvendt har både Danmarks Lærerforening og Skolelederforeningen i utvetydige vendinger opfordret til, at testene droppes.

Dels grundet deres dokumenterede usikkerhed, dels for at have mest muligt tid til at samle op på elevernes faglighed og trivsel efter den ensomme fjernundervisning.

DLF: Drop de nationale test

Ministeriet havde forlænget testperioden, så den i år løb fra 1. marts til 11. juni. Alligevel var ikke alle skoler nået i mål i sidste uge. 18 procent af de obligatoriske test var således ikke taget den 8. juni - tre dage inden deadline.

Derfor har ministeriet nu valgt at udskyde fristen for at nå i mål med de obligatoriske test med en uge. Den nye deadline er nu på fredag den 18. juni.

"Styrelsen for Undervisning og Kvalitet oplyser, at perioden for gennemførelse af de nationale test er blevet forlænget frem til den 18. juni, da der ved udgangen af den 8. juni var gennemført 82 procent af de obligatoriske nationale test og dermed fortsat manglede at blive gennemført 18 procent af testene. Med forlængelsen af perioden kan flere skoler nå at gennemføre de obligatoriske nationale test", lyder det i et mailsvar fra ministeriet.