Nationale test
21   30

Minister: Nationale test kan give overblik over 'skolehuller'

I et svar til formanden for it-vejlederne forsvarer undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil beslutningen om at gennemføre de nationale test. De skal give overblik over faglige huller hos eleverne.

Da folkeskolen.dk i går kunne fortælle, at alle folkeskoler skal gennemføre nationale test i fuld skala, når eleverne er tilbage i skole, skrev formand for Danmarks It-vejlederforening Thomas Dreisig sådan på Twitter:

"Alle alarmklokker ringer!!! Hvem træffer dog de beslutninger. Det virker uden hensyn til andre mennesker, og jeg vil godt høre bare en, der kan fortælle, hvad det skal gøre godt for".

Artiklen fortsætter under banneret

Og nu har Pernille Rosenkrantz-Theil svaret:

"Vi har forlænget perioden for gennemførsel af dem frem til juni. Vi har som samfund brug for at få et samlet overblik over skolehuller hos eleverne".

Hun anerkender, at der er fejl og mangler ved de nationale test, men alligevel er de en af vejene til at få både kommunalt og nationalt indblik, skriver hun.

Sidste år blev testene evalueret, og konklusionen var bl.a., at målingerne ikke kan bruges på elevniveau. I stedet skal et helt nyt bedømmelsessystem udvikles, og sidste år blev de nationale test kun gennemført som stikprøver. Men i år - trods coronanedlukningerne - er der test i fuld skala igen. Testene vil dog være justeret, så de skulle måle mere sikkert på elevniveau, og testperioden er forlænget, så skolerne har fra 1. marts til 11. juni til at gennemføre testene, når eleverne er tilbage i skole.

Danmarks Lærerforening, Skolelederforeningen, SF's undervisningsordfører Jacob Mark og Aarhus-rådmand Thomas Medom har alle givet udtryk for stor forbløffelse over, at man prioriterer gennemførelsen af stærkt kritiserede test på et tidspunkt, hvor eleverne er gået glip af så meget undervisning sammen med deres klasse. Det samme har et stort antal lærere på folkeskolen.dk og de sociale medier.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ