Corona
10   18

Mere genåbning vedtaget: 5.-8. klasse kan få udeundervisning de uger, de ikke er i skole

5.-8.-klasserne kan være udendørs hver anden uge og i klassen hver anden uge fra på onsdag den 21. april. I alle landsdele undtagen hovedstadsområdet får afgangselever mulighed for "80 procent fremmøde".

(kl. 8:10: overskrift tilrettet fra 'skal' til 'kan', red.)

I nat har regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti,SF,  Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet aftalt næste skridt i genåbningen.

Artiklen fortsætter under banneret

Det indbefatter bl.a. en lempelse af forsamlingsforbuddet og genåbning af Superligaen. Og så skal børnene tilbage i skole:

  • 80 pct. fremmøde for afgangselever i grundskoler samt på ungdoms- og voksenuddannelser. 100 pct. fremmøde på erhvervsuddannelserne. Genåbningen vil dog kun Nordjylland, Østjylland, Vestjylland, Sydjylland, Fyn samt Vest- og Sydsjælland, som er kendetegnet ved et lavere smitteniveau end landsdelene i Hovedstadsområdet. Genåbning sker i øvrigt på samme vilkår som tidligere genåbning.
  • 5.-8. klasse i grundskolen får mulighed for udendørs fremmøde i de uger, hvor der ikke er adgang til indendørs undervisning. Genåbning sker på samme vilkår som tidligere genåbning.

"Vi står lige nu et rigtig godt sted i epidemien i Danmark. Smittetallene og antallet af indlæggelser er stabile", forklarer sundhedsminister Mgnus Heunicke i en pressemeddelelse. "Derfor kan vi både fortsætte med den plan, som vi allerede har indgået med aftalepartierne om genåbning af Danmark og fremrykke dele af genåbningen", siger han og glæder sig over, at der er bred politisk opbakning bag den danske epidemihåndtering.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ