Udendørs hver anden uge, i klassen hver anden uge lyder den seneste model i coronaomstillingerne af den danske folkeskole.

Mere genåbning vedtaget: 5.-8. klasse kan få udeundervisning de uger, de ikke er i skole

5.-8.-klasserne kan være udendørs hver anden uge og i klassen hver anden uge fra på onsdag den 21. april. I alle landsdele undtagen hovedstadsområdet får afgangselever mulighed for "80 procent fremmøde".

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

(kl. 8:10: overskrift tilrettet fra 'skal' til 'kan', red.)

Ti gode råd: Udeskole med poteniale og benspænd

I nat har regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti,SF,  Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet aftalt næste skridt i genåbningen.

Det indbefatter bl.a. en lempelse af forsamlingsforbuddet og genåbning af Superligaen. Og så skal børnene tilbage i skole:

  • 80 pct. fremmøde for afgangselever i grundskoler samt på ungdoms- og voksenuddannelser. 100 pct. fremmøde på erhvervsuddannelserne. Genåbningen vil dog kun Nordjylland, Østjylland, Vestjylland, Sydjylland, Fyn samt Vest- og Sydsjælland, som er kendetegnet ved et lavere smitteniveau end landsdelene i Hovedstadsområdet. Genåbning sker i øvrigt på samme vilkår som tidligere genåbning.
  • 5.-8. klasse i grundskolen får mulighed for udendørs fremmøde i de uger, hvor der ikke er adgang til indendørs undervisning. Genåbning sker på samme vilkår som tidligere genåbning.

"Vi står lige nu et rigtig godt sted i epidemien i Danmark. Smittetallene og antallet af indlæggelser er stabile", forklarer sundhedsminister Mgnus Heunicke i en pressemeddelelse. "Derfor kan vi både fortsætte med den plan, som vi allerede har indgået med aftalepartierne om genåbning af Danmark og fremrykke dele af genåbningen", siger han og glæder sig over, at der er bred politisk opbakning bag den danske epidemihåndtering.

Coronaomstillinger udmatter lærerne: Det skal du være opmærksom på 

 

Læs mere

Aftale om udmøntning af genåbning 21.april

Powered by Labrador CMS