Corona
4   54

Retningslinjerne er klar: Lærere bør holde 2 meters afstand til elever, hvis situationen tillader det

Lærerne skal så vidt muligt holde mindst to meters afstand til eleverne, hvis de pædagogiske og læringsmæssige hensyn tillader det. Det fremgår af netop offentliggjorte retningslinjer for genåbningen for de mindste elever.

Prioriteret rækkefølge for skolernes smitteforebyggelse

1. Isolation af smittede personer, med fokus på selvisolation og test ved symptomer, samt på opsporing af nære kontakter til smittede.

2. Hygiejne med fokus på hosteetikette, håndhygiejne samt reduktion og rengøring af kontaktpunkter.

3. Reduktion af tæt kontakt mellem mennesker, særligt ansigt-til-ansigt kontakt, med fokus på afstand, antal, hyppighed, varighed, luftskifte og brug af barrierer.

Lærerne skal så vidt muligt forsøge at holde mindst to meters afstand til deres elever, så længe det ikke går udover de pædagogiske hensyn og elevernes læring.

Sådan lyder nogle af de retningslinjer, der gælder, når eleverne fra børnehaveklassen til og med 4. klasse fra på mandag vender tilbage til skolen.

Artiklen fortsætter under banneret

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) havde allerede på mandagens pressemøde fortalt, at der ikke bliver noget krav om, at elever i samme klasse skal holde afstand til hinanden. Til gengæld skal de blive sammen med deres klasse gennem hele skoledagen, også i frikvartererne.

Lærerne skal holde afstand til hinanden

Af de nye retningslinjer fremgår det, at "de enkelte elever ikke undervises af flere forskellige lærere eller pædagoger, end det er nødvendigt". Det fremgår også, at alle møder bør afholdes virtuelt.

Lærerne bør desuden generelt holde to meters afstand til hinanden. Og altså også så vidt muligt til deres egne elever, så længe det ikke skader de pædagogiske og læringsmæssige hensyn.

"Den generelle anbefaling om at holde 2 meters afstand gælder derfor eksempelvis ikke ved behov for omsorg (fx børn der skal trøstes eller hjælpes), eller når dette er en forudsætning for, at undervisningen kan gennemføres (fx ved hjælp til løsning af opgaver)", står der i retningslinjerne.

Lav faste rutiner for udluftning

Skolerne opfordres til at lave faste rutiner for udluftning. Her nævnes det fx, at skolerne kan lave gennemtræk mellem hver lektion.

Retningslinjerne foreskriver, at der skal "sikres hyppig og gentagen rengøring minimum en gang dagligt af kontaktflader i lokaler og situationer med mange besøgende og/eller mange berøringer".

Eleverne kan ikke se frem til at komme på hverken koloni eller lejrskole i løbet af foråret. Ifølge Undervisningsministeriets bør de nemlig aflyses.

Intet konkret om fagene

Det bliver ikke eksplicit nævnt, om der skulle være fag, der ikke kan afholdes, men det fremgår, at sang og råb generelt bør undgås, mens der ved "sport og idrætsaktiviteter med fysisk kontakt" skal være fokus på hygiejne og forebyggelse af kontaktsmitte.

Det fremgår ikke af retningslinjerne, hvordan skolerne generelt bør forholde sig til de praktisk-musisk fag, selvom der fx er lærere, der har efterspurgt svar på, om de må undervise i værkstederne, og må faglærerne, som ofte har mange klasser, må have deres almindelige timer.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ