Corona
25   107

Lærerforeningen: Lærerne skal ikke coronateste hinanden

Rundt om på de sociale medier forlyder det, at det bliver lærere, der skal have et kursus og stå for at teste de ansatte på skolerne. Men lærere skal ikke coronateste, de skal undervise, lyder det fra Danmarks Lærerforening.

"Lærere skal undervise. De skal hverken coronateste eller stå for coronarengøringen", understreger formand for Danmarks Lærerforenings organisations- og arbejdsmiljøudvalg Thomas Andreasen over for folkeskolen.dk

Han har dagen igennem har hørt forlydender om, at lærerne indgår i kommunernes plan for, hvem der skal coronateste de ansatte to gange om ugen, når skolerne genåbner mandag.

Artiklen fortsætter under banneret

Han peger på, at der er rigtig mange opgaver, der trænger sig på, når elevene fra børnehaveklassen til og med 4. klasse på mandag vender tilbage til skolen og samværet med lærere og klassekammerater igen. Det er opgaver, lærerne er uddannet til at varetage, hvorimod der er andre, der gennem de seneste mange måneder har opbygget en ekspertise i at gøre rent på en måde, så smittespredningen mindskes og i at pode mennesker for coronavirus.

"Lærerne har allerede et job, de skal udføre", påpeger Thomas Andreasen og har indtryk af, at det heller ikke er KL's hensigt, at testopgaven skal ligge hos lærerne. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ