Corona
4   64

DLF efter opråb om coronatest til plejehjem og børnehaver: Har I glemt lærerne?

Justitsministeren kom i går med en opsang til kommunerne om i højere grad at sende mobile testenheder ud til plejehjem og børnehaver. DLF støtter opfordringen, men undrer sig over, at skolerne ikke er nævnt i regeringens udmelding.

Kommunerne er for dårlige til at sende transportable hurtigtestenheder ud på blandt andet landets daginstitutioner, plejecentre og sociale tilbud.

Sådan lød det i går i en pressemeddelelse fra Justitsministeriet. Justitsminister Nick Hækkerup, sundhedsminister Magnus Heunicke og social- og ældreminister Astrid Krag derfor hasteindkaldte kommunerne til møde om coronatest.

Artiklen fortsætter under banneret

I Danmarks Lærerforening ønsker man også, at kommunerne får sat gang i en systematisk lyntestning af frontpersonalet. Her undrer sig bare over, at skolerne ikke er nævnt i pressemeddelelsen, fortæller formand for foreningens udvalg for arbejdsmiljø og organisation Thomas Andreasen.

"En stærkere og mere systematisk testning skal selvfølgelig også omfatte skolerne og lærerne. Jeg ved ikke, om regeringen har glemt, at der stadig er mange lærere, der går fysisk på arbejde blandt andet på specialområdet. Derfor har vi naturligvis taget kontakt til myndighederne for at finde ud af, hvad der er op og ned i denne her sag", fortæller han.

Anbefaling om mindst én ugentlig test

Regeringen og sundhedsmyndighederne har anbefalet, at ansatte der i øjeblikket går fysisk på arbejde at lade sig teste mindst en gang om ugen - også selvom de ikke har symptomer, eller har en særlig mistanke om at skulle være smittet.

Derfor giver det ifølge Thomas Andreasen ingen mening, hvis lærerne ikke bliver en del af en systematisk teststrategi.

"Det er både enormt vigtigt for at mindske smittespredningen, og så det betyder også meget for lærernes tryghed, at man ved, at man selv og kollegaerne kan blive testet med jævne mellemrum for ikke at bringe smitten med hjem til familien eller med ind på sin arbejdsplads", siger han.

Han opfordrer desuden til, at der også bliver lagt en plan for en systematisk testplan af lærerne, når skolerne på et tidspunkt får lov til at åbne igen.

"Der skal være en systematisk testning af personalet - og også eleverne i en vis udstrækning", siger han.

Justitsministeriet skriver, at den samlede mobile hurtigtestkapacitet aktuelt på over 30.000 daglige test, og at det tal øges til 60.000 fra februar.

Tilføjet kl. 19.52

KL: For tidligt at sige, hvor der vil blive testet

I KL lyder meldingen, at de endnu ikke ved, hvilke institutioner der vil blive inkluderet i kommunernes strategier for de mobile tests. 

"Lige nu afventer man at se en endelig teststrategi fra staten, da det er den, der er styrende for, hvilke offentlige institutioner og arbejdspladser, der er tiltænkt de mobile tests", oplyser KL til folkeskolen.dk.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.443 andre er allerede tilmeldt