Minister: Nyt på vej om vacciner og test til de skoler, der har åbent

Der er nyt på vej om "test og vacciner i fht SFO, specialundervisning og resten af de åbne dele af undervisningssektoren", skriver børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil på Facebook.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som beskrevet på folkeskolen.dk/specialpædagogik i dag er mange specialskolelærere bekymrede over at skulle møde på arbejde blandt elever, som ofte ikke er stand til at overholde coronarestriktionerne. Til dem skriver undervisningsministeren til eftermiddag på Facebook, at der er nyt på vej, når ministeriet har holdt møde med det såkaldte sektorpartnerskab med sundhedsmyndighederne og organisationerne på området.

Selvom smitterisikoniveauet i Danmark nu er hævet til højeste niveau, nivau 5, lukker daginstitutionerne ikke, men "der kommer nyt i fht test og vacciner til personale, små og faste grupper, afstandskrav for forældre, samt anbefaling om udeaflevering mv. Det følger hurtigst efter møde m sektorpartnerskabet - altså fagforeninger, kommuner, forældreorg mv. Der kommer også nyt i fht test og vacciner i fht SFO, specialundervisning og resten af de åbne dele af undervisningssektoren", skriver ministeren på Facebook.

Speciallærere nervøse for at blive smittet af deres elever i den fysiske undervisning 

 

Læs mere

Pernille Rosenkrantz-Theils Facebookopslag