DLF om åbne skoler: Brug muligheden for at gå over til nødundervisning

Lærerforeningen havde håbet, at myndighederne ville indføre nødundervisning på specialskoler mv. I stedet opfordrer DLF til, at man lokalt går over til kortere skoledage og færre fag, hvis det er det, der skal til for at hindre smitte.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På specialskolerne og i de andre tilbud til sårbare elever med videre, der fortsat har fysisk undervisning på skolerne var man blevet lovet en ny udmelding fra myndighederne i dag. Den kom i dag, men er hovedsagelig en klargøring af de regler, der gjaldt i forvejen, herunder en opfordring til at undervise på små, faste hold.

Retningslinjer opdateret: Opfordrer til små, faste grupper

"Vi havde som organisation foreslået, at man gik over til nødundervisning, sådan så man netop kunne sikre små grupper og faste hold, herunder også faste lærere, ved at skære end i fagrækken og have lidt kortere skoledage og dermed fik større fleksibilitet. Sådan blev det ikke, og så er man simpelthen nødt til at bruge de muligheder, der faktisk er i retningslinjerne. Man skal tage 'mindre, faste grupper' alvorligt, og hvis den eneste måde, man kan gøre det på, er ved at gå over til nødundervisning, så må man faktisk godt det", fremhæver Gordon Ørskov Madsen.

Specialskole tyvstarter på coronatest for at kunne holde åbent

Beslutningen bør tages på skolen

"Det er en beslutning, der bedst tages lokalt ude på skolerne ud fra den virkelighed, de lokaler og de elever, man har, og så må det være slut med kommuner, der mener, at man skal undervise så normalt som muligt".

Han forventer fortsat, at der kommer en fælles udmelding fra myndighederne og organisationerne på området, hvor man folder de muligheder ud, der inden for de nye retningslinjer for med størst mulig fleksiblitet kan tilrettelægge undervisningen, så man undgår smitte. Men ind til da opfordrer DLF altså kommuner og skoler til aktivt at bruge muligheden for at gå over til nødundervisning for at overholde de sundhedsmæssige retningslinjer for at mindske covid-19-smittespredningen.

Debat: Brug muligheden for at overgå til nødundervisning - den er der faktisk