Corona
0   34

Retningslinjer opdateret: Opfordrer til små, faste grupper

Lærere og forældre har siden nytår i stigende grad udtrykt bekymring for smitterisikoen i specialklasser, nødpasning med videre. Nu har ministeriet opdateret sine retningslinjer, men der er fortsat kun tale om en opfordring til undervisning i små, faste grupper.

Retningslinjerne er opdateret dels for specialundervisning og nødpasning, dels for fravær, men der er ikke tale om nye regler. I modsætning til forårets nedlukning er reglen om, at forældre kan blive trukket i børnechecken ved mere end 15 procents ulovligt fravær på et kvartal, fortsat gældende. Men i de opdaterede retningslinjer tydeliggøres det, at det eksempelvis kan være lovligt at være hjemme og få fjernundervisning, hvis man har særligt sårbare familiemedlemmer i husstanden. Skolelederen kan dog kræve en attest fra familiens læge. Eftersom psykiske lidelser er sygdom, er det er også lovligt fravær, hvis et barn er så plaget af angst for coronasmitte, at forældrene må holde barnet hjemme.

Og så tydeliggøres det også, at forældre har mulighed for at anmode skolelederen om 'ekstraordinær frihed'. Det betyder, at man som forældre kan tage sit barn ud af skolen og selv stå for undervisningen i en periode.

Artiklen fortsætter under banneret

Elever i nødpasning og nødundervisning på skolen er fortsat ikke omfattet af reglen om to meters afstand, men i retningslinjerne anbefales nu, at man ved stillesiddende aktiviteter har to meter i mellem eleverne. Samtidig opfordres der til, at nødpasningen foregår i mindre og faste grupper. Heller ikke de elever, der slet ikke hjemsendt, altså specialskoler, specialklasser mv., er omfattet afstandskravet. Her opfordres til, at at elever "modtager undervisning og har aktiviteter i mindre og faste grupper", og at spisning foregår klassevist og ikke i fællesarealer. 

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har tidligere fortalt, at der arbejdes på coronatest og vacciner til de skoler og daginstitutioner, der holder åbent. Her er der fortsat ikke meldt noget ud fra myndighederne.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.591 andre er allerede tilmeldt