Onlineundervisning
26   153

Ministeriet: Hjemsendte elever skal have nødundervisning

Det skabte i aftes en del usikkerhed, at myndighederne brugte ordet 'fjernundervisning' om forlængelsen af coronarestriktionerne i grundskolen. Der er dog tale om nødundervisning, bekræfter Undervisningsministeriet onsdag formiddag.

"Elever i grundskolen er fortsat hjemsendte, og de skal fortsat have nødundervisning", lyder det på uvm.dk om forlængelsen af restriktionerne til og med den 17. januar.

Sfo'er og klubber er som udgangspunkt lukkede, men adgangen til nødpasning for elever i 0.-4. klasse udvides, så forældre, der har behov for pasning for at kunne varetage deres job i den private eller offentlige sektor, kan få passet deres børn.

De gældende tiltag på Undervisningsministeriets område er:

  • Elever i grundskolen er fortsat hjemsendte, og de skal fortsat have nødundervisning. SFO og klubtilbud er fortsat lukkede. Der vil være mulighed for nødpasning. 
  • Elever, kursister og deltagere på ungdoms- og voksenuddannelser er fortsat hjemsendte, og de skal fortsat have nødundervisning. Det gælder også for elever på FGU og elever i ASF-klasser i gymnasiet. 
  • Elever på efterskoler, frie fagskoler og kostafdelinger på fri og privatskoler samt elever og kursister på kostafdelinger og skolehjem på ungdoms- og voksenuddannelser skal fortsat have nødundervisning hjemmefra.
  • Sårbare elever og kursister og uddannelser med særlig samfundsmæssig betydning, herunder certifikatkurser, er fortsat undtaget fra hjemsendelse.
  • Folkeskolens prøver, gymnasiale prøver, (stx, htx, hhx, hf, hf-enkeltfag, GSK og gymnasiale fag på eux) og prøver i avu, fvu, FGU samt visse prøver på erhvervsuddannelserne er fortsat aflyst frem til 31. januar. Eleverne vil fortsat få en prøvekarakter - denne blot i form af en årskarakter, der ophøjes til prøvekarakter.
  • Den centrale aflysning af prøver gælder ikke afsluttende prøver på eud (fx svendeprøver) mv. samt prøver og certifikatkurser på AMU. Det vil fortsat være en vurdering på den enkelte erhvervsskole og AMU-center om prøverne kan afholdes.

Glidende fremmøde aflyst

Artiklen fortsætter under banneret

Det var tidligere lagt ud til skolerne at åbne gradvist i ugen efter juleferien, hvis det var mest hensigtsmæssigt. Nu skal skolerne forblive lukket til mandag morgen den 18. januar, og der er ikke længere lagt op til en glidende genåbning. 

Lærerne er ikke hjemsendt

Ministeriet har ikke ændret på, at hjemsendelsen gælder eleverne. Dels skal nogle lærerne være til stede for at undervise særligt sårbare elever, dels er det "den enkelte skoles eller institutions ledelse, som lokalt afgør, i hvilken udstrækning det er nødvendigt eller hensigtsmæssigt, at lærere og undervisere er fysisk til stede på skolen/institutionen, når de giver nødundervisning, hvor eleverne, kursisterne eller deltagerne fysisk ikke må være til stede på skolen/institutionen". 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.985 andre er allerede tilmeldt