Naturfag
0   29

Naturfagslærere dybt bekymrede for 9.-klasser efter corona-år

De naturfaglige lærerforeninger mener bestemt ikke, en beskæring af antallet af områder, der opgives til den fællesfaglige prøve, kan vente. Dette års 9.-klasser vil få en alt for forjaget undervisning uden den normale faglige dybde og bredde.

Der er stadig forholdsvis lang tid til sommer, lød det i svaret fra undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil på appellen fra de naturfaglige lærerforeninger om at skære ned på antallet af områder, 9.-klasserne kan komme op i.

Men det handler ikke om, hvor længe der er til sommer, understreger foreningsformændene Brian Ravnborg, Erland Andersen og Lars Bo Kinnerup, men om den undervisning, der skal finde sted, inden der skal skrives tekstopgivelser, og eleverne skal trække lod.

"Lodtrækningen er for rigtig manges vedkommende 1. april. Det betyder, at der kun er tale om undervisning i januar, februar og marts! Heraf går der en uge til vinterferie og måske yderligere nedlukning pga. covid-19", skriver de i et svar til ministeren.

De mener, det er afgørende, at Undervisningsministeriet med det samme melder ud, at der til den kommende prøve skal opgives minimum tre fællesfaglige fokusområder. Så kan de skoler, der har haft mulighed for at gennemføre naturfagsundervisning under nedlukningen, opgive både fire eller fem områder.

Artiklen fortsætter under banneret

"Hvis det skal have nogen som helst indflydelse på undervisningens kvalitet og hjælpe naturfagene, så skal der meldes ud nu eller allersenest første uge af januar. Hvis ikke, er vi alvorligt bange for, at undervisningen inden for naturfagsområdet bliver forhastet, forjaget og uden den faglige dybde og bredde som normalt karakteriserer grundskolens naturfagsundervisning".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.580 andre er allerede tilmeldt