PLC-skolebibliotekar
0   4

Årets PLC: Hvem er bedst til at stoppe bogdrop?

Gør dit PLC noget ekstra for at få fat i bogdropperne? Så kan det være, det skal kåres til Årets PLC 2021.

Det behøver ikke at være stort og flot, hvis bare det virker. Prisen som Danmarks bedste PLC 2021 skal denne gang til et pædagogisk læringscenter, der arbejder med at løfte læseglæden hos bogdroppere. Det kan fælleslæsninger, læseklubber eller læsekontrakter, tiltag for ordblinde elever, elever med dansk som andetsprog eller bare for ganske almindelige skoleklasser, hvor bogen er blevet droppet.

Du kan nominere dit eget PLC eller bede din leder om at gøre det. Man kan selvfølgelig også nominere en anden skole, som gør noget ekstraordinært for bevare læseglæden hos de elever, der er i fare for at lægge bøgerne på hylden.

Prisen for Årets PLC uddeles af Kommunernes Forening for Pædagogiske Læringscentre på foreningens årsmøde i august 2021. Ansøgningsfristen er 3. maj 2021, og nominering sker på foreningens hjemmeside www.kfplc.dk eller som ved at sende en mail til kfplc@kfplc.dk med en kort beskrivelse af, hvilke bogdroppere man løfter læseglæden hos, og hvordan man gør. Nomineringerne bliver behandlet i foreningens faglige udvalg, som vil udvælge nogle skoler at se nærmere på. Efter besøgene, som forventes at finde sted i slutningen af maj eller starten af juni 2021, vil de tre finalister blive udpeget af foreningens bestyrelse.

Der følger præmier med til både vinder og finalister, men det vides ikke endnu hvad de bliver. Sidste år fik vinderen bøger til en værdi af 12.000 kroner. De to PLC'er som delte andenpladsen modtog forskellige bogkasser.

Artiklen fortsætter under banneret

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
701 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.507 andre er allerede tilmeldt