Vi går på kompromis med en række ting, men eleverne får undervisning – og det er vigtigt, siger Gordon Ørskov Madsen i en pressemeddelelse.

DLF: Husk, at der er tale om nødundervisning

"Jeg kan garantere, at vi vil bestræbe os på, at alle elever får kvalificeret undervisning. Dog er det meget vigtigt at understrege, at der er tale om nødundervisning", siger formanden for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

5.-10. klasse nu igen skal undervises hjemmefra i 38 kommuner. De yngste elever fra 0. til og med 4. klassetrin skal fortsat undervises på skolen - men også som nødundervisning, som det var tilfældet i foråret, påpeger DLF i en pressemeddelelse. (tilføjet 8/12, red.)

"Vi holder motoren i tomgang frem til jul. Så håber vi, at vi kan sætte den i første gear efter nytår. Én ting er at holde eleverne fagligt flydende. Noget helt andet er det vigtige relationsarbejde, der foregår i klasserummet. Det er umuligt at arbejde med relationer og fællesskaber, når man sidder bag hver sin skærm. Derfor er mit klare håb, at vores skolebørn kan komme hurtigt tilbage til klasserne, deres lærere og deres venner", siger Gordon Ørskov Madsen i en kommentar og  noterer sig med tilfredshed, at elever med pædagogiske og sociale udfordringer stadig kan komme fysisk på skolerne og modtage undervisning.

Tilføjet 16/12: Bemærk, at ministeriet siden har gjort det klart, der er ikke er tale om nødundervisning i 0.-4. klasse, red.:

Nødundervisningen gælder ikke 0.-4. klasse