Sinatur-hotellerne har helt droppet 'sort strøm' til fordel for vindmøller. Her ved Skarrildhus.

DLF-hoteller nomineret til bæredygtighedspris

Lærerforeningens hotel- og konferencekæde Sinatur er nomineret til Sustain Awards-prisen "årets omstilling" sammen med mastodonter som Novo Nordisk, Chr. Hansen og Haldor Topsøe.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi er mere end stolte af, at vi i vores lille hotelkæde kan gøre så stor og bemærkelsesværdig en indsats på det bæredygtige område, at vi nu er indstillet til en vigtig pris som denne i selskab med virksomheder, som vi selv ser op til og respekterer for deres arbejde på området. Det er meget stort for Sinatur og samtidig en stor anerkendelse af vores arbejde med at drive hoteller på naturens præmisser", siger direktør for Sinatur-hotel Haraldskær i Vejle og kædens bæredygtighedsansvarlige Kari Brandsgård.

Sinatur Hotel & Konference får økologisk pris 

Omstillingsprisen uddeles til en virksomhed, der bidrager til den grønne omstilling med markante bæredygtighedsmål, arbejder aktivt med partnerskaber for at styrke effekterne af den grønne omstilling og er en grøn rollemodel for andre virksomheder.

I 2019 præsenterede Sinatur Hotel & Konference en række ambitiøse 2030-mål, som blandt andet skal gøre dem til Danmarks første CO2-positive hotelkæde og 100 procent affaldsfri.  I nomineringen af Sinatur-hotellerne hedder det:

"På trods af covid-19 har hotelkæden med seks hoteller investeret massivt i yderligere bæredygtighedstiltag og går forrest i branchen ved blandt andet allerede at være CO2-neutral og at forfølge et mål om at blive 100 % affaldsfrie i 2030. Trods hårde økonomiske odds og nedlukning af samfundet, har Sinatur fortsat sit arbejde med UNCG & B Labs SDG Action Manager. Det har blandt andet resulteret i, at kæden nu arbejder mod en GhG-certificering, så deres samlede klimamæssige aftryk bliver målbart".