Corona
0   22

»Jeg føler mig slået hjem i ludo«

Tre Ege Skolen måtte i starten af september sende alle på afdelingen i Kværndrup hjem, da en lærer blev testet positiv for covid-19. »De må have arbejdet på højtryk, for det gik godt nok stærkt«, fortæller lærer Christine Kjær Krogh.

Christine Kjær Krogh er lærer i indskolingen på Tre Ege Skolen i Kværndrup på Sydfyn. Hendes kollega blev smittet med Covid-19, og det sendte skolens 123 elever og 16 medarbejdere hjem i isolation.

»Den første følelse var, at jeg følte mig slået hjem i ludo. Det hele gik lige så godt, og nu skulle vi starte forfra igen. En af mine kolleger var blevet testet positiv. Men der blev straks sat gang i en masse procedurer, ringet til de rigtige instanser, og det hele kørte som efter en opskrift. Det gik super stærkt.

Det var struktureret kaos den dag, kan man vel kalde det. Forældrene reagerede med det samme, og de stillede sig en efter en klar ude i skolegården til at få deres børn med sig hjem. Omkring middagstid var alle børnene faktisk hentet, og vi lærere kunne gå i gang med at planlægge den næste uges onlineundervisning.

Hjemmet er igen min base. Dog kun for en stund, for vi ved, at vi må komme igen om en uge, hvis vi er testet negative. Der er en større ro omkring situationen denne gang, og der var ingen, der gik i panik. Det blev hurtigt til en 'same procedure as last year'-situation for de fleste.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi har lagt frygten for, at det skulle gå galt, på hylden - det har været rigtig fedt. Vi når det, vi når, og så længe vi overholder alle retningslinjer, så er alt godt. Den mentalitet er vi gået med, og det, vi ikke når, det må vi samle op på senere. Der er ingen, som har skabt den her situation med vilje. Hvis det ikke var den kollega, så ville det være en anden. Smitten løber amok omkring os for tiden, så det kan være svært at undgå. Min kollega var også lidt bekymret for, om nogle ville blive sure, men det har slet ikke været tilfældet.

Nu står vi i det, og vi er egentlig også klar til at påtage os den rolle igen. Jeg havde lige lavet en månedsopgave til mine elever, som de senere hentede ude i skolegården. Vi var ikke som sådan forberedte, men vi havde undervisningsmaterialer klar, som kunne uddeles samme dag.

Nu foregår alt igen over Google Hangouts eller Aula, hvor jeg hver dag mellem klokken ni og klokken 13 sidder klar til at svare på spørgsmål fra forældrene. Jeg underviser 2. klasse, så det kan være svært at se, præcis hvad de laver, men jeg tjekker dagligt, om alle nu også har det godt og føler sig beskæftiget«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.021 andre er allerede tilmeldt