Jacob Mark fra SF har sendt et spørgsmål til undervisningsministeren, hvor han spørger, om hun vil tage initiativ til at den obligatoriske prøve i det nye toårige valgfag aflyses i år.

SF opfordrer minister til at droppe valgfagsprøven i år

Det giver ingen mening at gennemføre obligatoriske prøver i valgfag, som landets 8.-klasser stort set ikke har modtaget undervisning i de seneste mange måneder, lyder det fra SF’s Jacob Mark. Han opfordrer ministeren til at aflyse prøverne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) presses nu fra flere sider med opfordringer til at aflyse de planlagte afgangsprøver i de nye to-årige valgfag håndværk og design, billedkunst, musik og madkundskab.

I år er første gang, at der skal afvikles prøver i valgfag i 8. klasse, men på grund af corona er mange af timerne i valgfagene blevet aflyst. Prøverne indgår i elevernes afsluttende eksamen. 

Den faglige forening Håndværk og Design opfordrede forleden ministeren til at give skolerne mulighed for at udskyde valgfagsprøverne, og nu følger regeringens støtteparti, SF, op og opfordrer direkte undervisningsministeren til helt at aflyse valgfagprøverne for de mange 8.-klasse-elever.

Faglig forening til ministeriet: Giv mulighed for at droppe eksamen i år 

Corona-nedlukningen før sommerferien gik især gik ud over de praktisk-musiske fag med den konsekvens, at nogle elever har mistet 12 ud af 36 ugers undervisning. Undervisningsministeriet har over for folkeskolen.dk meldt ud, at der skal afvikles fuld prøve i valgfagene, selv om det er svært for lærerne at nå af give eleverne undervisningen.

"Der er virkelig mange lærere, der har kontaktet mig omkring det her, og folkeskolen.dk har jo også rejst sagen. Og de stakkels børn er jo presset nok i forvejen, og så skal de op til så mange forskellige ting. Nu skal de så også op i et nyt fag, som de ikke har haft timer i. Det giver jo ingen mening", siger SF's undervisningsordfører, Jacob Mark, til folkeskolen.dk - og tilføjer:

"Derfor har vi faktisk sendt en opfordring over til ministeren om, at den her gruppe skal undtages for den eksamen. Det har vi gjort med et officielt spørgsmål til ministeren, hvor vi spørger, om hun vil tage initiativ til at aflyse. Men hvad hun siger til det, ved jeg ikke endnu".

Ministeriet: Valgholds-elever skal til fuld prøve, selvom nogle har mistet en tredjedel af undervisningen