Kunstmuseum klar til at rykke ud på skolerne

Kunstmuseet Louisiana i Nordsjælland søger 5.- og 6.-klasser, som vil have museet på besøg i en uge - helt gratis.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Skab det nye sammen' er et projekt, som giver skoler mulighed for at sætte kunst og den kunstneriske proces på skemaet i en hel uge. Her rykker Louisiana ud på skolen og gennemfører fem workshops (fire til eleverne og en til lærerne). Louisianas kunstformidlere udvikler sammen med eleverne desuden en række åbne workshops for skolens øvrige elever. Og det koster ikke en krone.

På museum hjemme fra sofaen - en virtuel tur

Målet for museet er styrke kreativ tænkning og pege på den vigtige krydsbestøvning, der kan ske mellem fagene. Samtidig vil museet vise, hvordan kunsten kan danne rammen for nye læringsformer og fællesskaber på skolen.

Musset fortæller, at projektet er udviklet for at imødegå nogle at de problemer, skolerne oplever som følge af at Danmark stadig er ramt af corona. Det kan for eksempel være svært for skolerne at komme til Louisiana. Men projektet kommer også de skoler på Sjælland til gode, der er geografisk afskåret fra at besøge Louisiana af transportmæssige årsager.

Da børnene fra betonbyen kom til Louisiana

Læs mere i ansøgningsskemaet her:

Læs mere

Ansøgningsskema