Corona
0   25

Skolelederne: Brug for coronaretningslinjerne for næste skoleår nu

Der er akut behov for, at skolerne får de sundhedsmæssige retningslinjer for folkeskolerne efter sommerferien - og gerne nogle, der muliggør en skoledag som før covid-19, lyder det fra Skolelederforeningen.

Planlægningen af næste skoleår er næsten på plads. Men skolelederne mangler stadig væsentlig informationer for at kunne få skemalægning, resursefordeling og personalebemanding på plads. Så længe de sundhedsmæssige retningslinjer ikke er på plads er det ikke muligt at planlægge skoledagen optimalt, mener Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen.

"Det strammer meget til ude på skolerne, eftersom der kun er meget kort tid til, at den praktiske planlægning skal være færdig. Derfor er det nødvendigt at kende retningslinjerne, så skoleledelsen sammen med skolens personale kan skabe en så tryg og god skolestart for elever og forældre som overhovedet muligt", siger han i en pressemeddelelse.

Behov for andre rammer

Claus Hjortdal håber særligt, at der er mulighed for at lempe nogle af kravene på skolerne - eksempelvis så elever fra samme klasse kan samles igen til klasseundervisning.

Artiklen fortsætter under banneret

"På skolerne har vi hverken personale, lokaler eller økonomi til at fortsætte med at drive skole på denne måde. I perioden med nødundervisning har det ikke været muligt at undervise i alle fag. Derfor er der behov for, at vi får vilkår, så vi kan undervise i alle fag, så det ikke går ud over elevernes faglighed.

Samtidig bekymrer skoleledernes formand sig for de særligt udsatte børn og unge, der ifølge ham har brug for en stabil skoledag igen.

"Vi har brug for, at det, der kommer nu, er en langtidsholdbar løsning", siger Claus Hjortdal.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ