Afgangsprøver
0   6

»Nu slutter det bare uden videre«

15-årige Mathias Keimling fra Ishøj ærgrer sig over sommerens aflyste afgangseksamen. »Det er en stor del af grundskolen, som vi pludselig mister«, siger han.

Han lægger ikke skjul på, at han har løftet sit niveau i Counter-Strike betragteligt under de mange ugers coronanedlukning.

Men alligevel udviklede foråret 2020 sig ikke, som 15-årige Mathias Keimling og mange af hans jævnaldrende havde håbet og forventet. Blandt andet er deres afgangseksamen aflyst, og det er super ærgerligt, mener Mathias Keimling, der går i 9. klasse på Vibeholmskolen i Ishøj.

Artiklen fortsætter under banneret

»Man kommer næsten lidt i chok. Selv om eksamen måske ikke lyder som det fedeste nogensinde, så er det bare en kæmpe stor del af grundskolen, som vi pludselig mister. Nu slutter det bare uden videre - meget åbent. Jeg havde glædet mig til det, men jeg kender også nogle, der er glade for, at det er aflyst, fordi de ikke er så meget for at fremlægge«, siger han.

Ifølge Mathias Keimling, der også er medlem af Danske Skoleelevers bestyrelse, er det problematisk, at afgangseleverne nu skal begynde på ungdomsuddannelser uden at have en erfaring i at gå til eksamen.

»Det er lidt ekstremt. Gymnasielærerne er jo ikke forberedt på at få elever, der aldrig har været til eksamen«.

Klassekammeraternes største bekymring lige nu er, om de kan komme ud og kaste karameller og holde dimissionsfest, beretter Mathias Keimling.

»Og jeg ville da også lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke også tænker på det. Det er jo også en kæmpe del af at afslutte grundskolen - ligesom eksamen«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ